Av:  |  2014/01/10

Jag är på London Mens Fashionweek: Burberry Men Fall/Winter 2014-2015- visning

I London avslutades just Men’s fashionweek för visningarna Fall/Winter 2014-15. Såklart var jag inbokad på Burberrys visioning från deras Regent’s Street Store där de visade kollektionen streaming för press med champagne och pompa!

The Men’s fashion week collection just finished in London. During the week, I was invited to the Burberry streamed showing of Fall/winter 2014-15 live from Regent’s street for invited press. Great seeing the show in good company with champagne!

En rundtur i Burberrys PRESS area för en fördrink och jag får syn på denna! One of a kind vit mink trench med embroided sleeves och vitt läder-bälte. En riktig dröm!

A tour in the Burberry Press section for a pre-drink before the show, and I spot this! A one-of-a-kind mink fur trench with embroider sleeves and white leather belt. What a dream!

Det var “all about the scarves” – It was all about the scarves

Som skulle knytas generöst runt axlarna – Tied generously around the shoulders

Scarf med London-tryck

Floral-prints

Peruanska influencer – Peruvian influence


Post-show talk med stylisterna Sidney och Michael

Comments are closed.

A hint of mint

Av:  |  2016/05/26

mint 1This bottle of soap is such a delight! I completely adore the fresh scent of peppermint: I use it in the morning to get that new boost of energy but also in the evening before heading out – a true spirit lifter this one!

Besides – you get entertained during your bath since there are cute anecdotes around the entire bottle- tips how to save water to little stories about their legacy and background. Dr. Bronner’s is a family business with a story back to the 19th century!

There are of course no harmful chemicals in this bottle and if you instead prefer bar soaps, they offer that too!

Nuff said – I loooove it! <3

With Love / KimB

Website

The Butchers Daughter Venice

Av:  |  2016/05/26

Vi åt brunch på underbara The Butchers Daughter i Venice beach. Det var absolut ett av de bästa ställena i LA. Vi älskade det! Vi delade på pocherat ägg på avokade toasts samt en kalesallad och en juice-buffé där man fick välja några smakprov av juicer på deras stora juicemeny. Perfekt för mig som aldrig kan bestämma mig.

Dröm brunch!

Dröm brunch!

Krönika 7 av 10

Av:  |  2016/05/25

Jag har ett problem jag måste ta upp, på dagarna är jag relativt healthy och allt jag stoppar i mig är top notch. Okay jag är inte fullt så healthy som du med all säkerhet är, men i mina mått räknat. Jag började visserligen morgonen med en kanelbulle idag, en alltför sömnlös natt kräver lite go energi för att kicka igång mig och då är bullar med latté klockrent.

Men så kommer kvällen, mörkret har fallit över staden och barnen sover sött, då kommer två horn på pannan och jakten på något gott är igång. Det är nu jag inser att jag är hungrig igen, då drar jag ihop händerna, lägger till en något lurig blick och börjar rota i skafferiet, kylskåpet och frysen. Jakten på den bästa godsaken för att fira en stunds egentid, men vad äter jag egentligen? Chips, varje fredag måste vi köpa en ny påse, märkligt nog är det ingen som ifrågasätter vart förra veckans påse är. Glass, måste komma ihåg att fylla på frysen med en ny glasstårta så att Olivia ej avslöjar mig. Idag var det riktigt illa, jag började rota i Olivias godisskåp, det är fullt av godis från alla dessa barnkalas hon går på, hon kommer aldrig hinna äta upp allt. Men det går inte att ta från ett barn, godis där går gränsen. Eller ska jag? Jag kan ju köpa nytt och lägga i imorgon. Eller ska jag skylla på ett mystiskt spöke som varje kväll länsar köket?

jojo engberg

Nej, jag är som en liten lurifax, jag smyger runt, äter, spanar så ingen ser fast alla sover och så äter jag. Det är jättegott, fast idag fanns det inget bra, 6 stycken oliver och ett något besviket uttryck. Nästan så jag tycker synd om mig själv, jag har bara nyttiga grönsaker i mass, likaså frukt och så är det frukosten som ska ätas imorgon.

Som förälder sliter man, man måste belöna sig själv och godsaker är en sådan sak. Men jag ger mig ut på hal is när jag ger mig på godsakerna, kommer jag bli upptäckt eller inte. Det är lite som jultomten, när avslöjar man för ett barn att tomten ej finns. Jag har gått in för att skapa den perfekta julen år efter år, att min dotter tror på tomten än. Nej usch vad hemskt av mig när jag tänker på det, jag lurar mitt egna barn. Men så rannsakar jag mig själv, allt annat är ärligt och äkta i vårt hem. Här talar vi om allt och sanning efter sanning läggs på bordet. Jag vill lära mina döttrar att vara ärliga och äkta. Men om jag känner dem rätt kommer de med rota i skafferier i smyg…

 

 

 

Acai i San Francisco

Av:  |  2016/05/25

Vi drack massor av gröna juicer och shots i San Francisco. På väg till Golden Gate bron sista dagen hittade vi ett mysigt ställe som serverade acaibowls så vi åt en härlig hälsofrukost där.

Det bästa kokosvattnet (förutom riktig kokosnöt såklart)

Det bästa kokosvattnet (förutom riktig kokosnöt såklart)

Acai med extra bär.

Acai med extra bär.

IMG_9856

Krönika 6 av 10

Av:  |  2016/05/24

Kära tisdag vad underbar du är, trots endast 2,5h sömn så känns livet ovanligt enkelt. Solen skiner, ja usch vad vi svenskar är beroende av vädret, men som jag alltid säger det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Men oavsett väder, så ska piffigheten bestå. Hur mycket roligare är det inte att gå i en läcker klänning än ett par urtvättade mjukisar.

Så nu är det konstaterat solen skiner, bebis ligger här och gäspar, medan vi båda njuter av tonerna som spelar ur högtalaren. Laleh är vår favorit just nu, fantastiska texter som inspirerar oss kvinnor att stå upp för vilka vi är.

johanna engberg

För visst ska vi gå rakryggade genom dagens utmaningar, vi ska visa världen att vi är starkare än någonsin och tillsammans är vi starka. Hylla kvinnorna vi möter, för framgångar av alla dess slag ska firas med ett grattis och inte den där avundsjukan som så många gånger lätt har en tendens att ta över. Nej vi ska vara lyckliga för varandra och vi ska bli uppskattade för vad vi tar oss an. Om ingen annan ser, så ser vi, så klappa dig själv på axeln idag.

Stora kramar från Johanna

 

 

Fun Facts Tuesday x Reve En Vert

Av:  |  2016/05/24

Editorial_newcollection_6This is such a darling of mine! Reve En Vert is a universe where beautiful clothing
meets sustainable values and whilst there being an amazing sense of a current pulse.

The London-based online boutique offers much more than beautiful clothing from some of my fave brands and designers – they introduce something new to the scene of sustainable fashion, an angle showcasing sustainable fashion at its finest and they completely reassure that sustainability is the right way to approach the fashion industry.

If you’re in a shopping mood, I suggest you visit their website and keep your eyes on gorgeous creations by designers such as Mark Kenly Domino Tan, Christopher Raeburn and jewelry to die for by Pamela Love.

Knowing the garments you wear are created with sustainable values will empower you in every way, I can assure you.

With Love / KimB

Website

Editorial_newcollection1

Jäkla tjuvar!!

Av:  |  2016/05/24

I helgen blev jag av med min väska.. Man blir så jäkla ledsen. Och så allt jobb med att spärra kort, spärra telefon, polisanmäla, anmäla till försäkringsbolaget, fixa ny telefon m.m. Det är ett jäkla projekt. När man dessutom inser att man haft för lite iCloud utrymme på den jäkla Iphonen så att den inte backats upp så blir man ännu med ledsen…

Det där med att ha magväska kanske inte är så dumt ändå.. Då blir man i alla fall inte av med den. Funderar på om jag skall skaffa en sån här.. Haha

magväska

Bara vara oss själva

Av:  |  2016/05/23

Jag ska vara mig själv. Jag ska vara en förebild för mina döttrar. Jag ska vara en förebild för alla att gå sin egen väg.

Dagligen möter jag supermänniskor, som går sin väg, tänk vad lätt det är att bli en kopia.  Det vandrar runt så många kopior att man kan bli alldeles matt, tänk om alla skalade av sig ytan och blev sitt sanna jag. Kopior får mig att tänka på alla de där väskorna som är kopior av originalen, som säkerligen är skapade av barn i fjärranland. Tänk vad denna modeindustri gör, vi konsumerar utan att ifrågasätta vem som har tillverkat det vi köper. Jag bojkottar allt billigt, allt som kan vara skapat av någon som borde vara barn och busa runt som det sanna barn det är. Nej usch för att vi inte vet vem som gör det vi bär, de stora modehusen bör även de granskas. Jag har en skyldighet som butiksägare, att ställa krav på mina leverantörer, som i sin tur ställer krav på sina tillverkare. Det är så många led i modebranschen, fabriker, inköpare av tyg, klädmärken, agenturer och vi butiksägare. Ja listan går att göra lång, vi har ett ansvar att den som skapar kläder ska ha järnkoll på vem som syr plaggen och att den som skapar plaggen får den lön den förtjänar.

Något jag brinner enormt mycket för är alla barns rättigheter att vara barn. Att barn ska växa upp i trygga miljöer och bli överrösta av kärlek och trygghet. Childhood är en stiftelse jag arbetat med och som jag brinner enormt mycket för, söndagen den 29 maj är det Childhood dagen på Gröna Lund. Gå dit om du har vägarna förbi, vi kan alla göra skillnad i världen.

Som butiksägare ser jag barn med olika öden, men värst är säkerheten för alla världens barn som vi tillsammans måste rädda. Vi kan alla göra olika saker, vi behöver ej kopiera varann, men vi kan göra något vad det än kan vara. Att hjälpa någon som vi ser far illa framför oss på tunnelbanan, en kvinna med barn som flyr från mannen och inte har något kvar, eller alla de barn som bor i alla världens hörn som ej har det värdiga livsöde de borde.

picture-32

Idag mötte jag underbara Gunilla von Platen som ska samla in kläder och leksaker till flyktingar som tidigare levt exakt samma liv som du och jag, men som nu befinner sig i Sverige utan något kvar. Resterna av minnena av det som var bra, det som var deras liv, nu bor de med människor som har en tro som förstört deras kristna trygghet i sitt hemland. Bor du i Stockholm så ska Gunilla denna veckan samla in kläder och leksaker. Vill du hjälpa till? Maila mig på info@byengberg.com

Jag gör mycket för människor och dagligen räcker jag ut händer till kvinnor som kämpar för att få ihop sitt liv. Jag älskar människan och jag älskar att se bakom fasader. Se till att kopiorna försvinner och ta fram vår styrka, glädje och vilja. Vi är olika, vi är vi och vi kan förändra världen!

Jag heter Johanna Engberg, jag står upp för människan och mitt i allt detta älskar jag ändå ytans värld där jag frossar i exklusivt och kungligt barnmode. Man behöver ej välja sida, men det man behöver välja är att följa sin glädje, passion och väg. Att göra det man älskar och att allt man gör är sant.

På söndag skriver jag mitt sista inlägg här på Plaza Kvinna, följ min nya blogg på ByEngberg och Instagram @byengberg

Krönika 4 av 10

Av:  |  2016/05/23

Må bästa person göra det den är bäst på! Jag är pedant, usch vad jag mår dåligt i rörighet. När jag var gravid och när Alexandra var nyfödd fick jag öva på att bara vara, att inte ha så höga krav och bara vara.

Nu har jag vaknat upp ur bubblan, något som får mig att ta tag i allt jag vill förändra. En sak är städning, jag hade aldrig klarat av sista veckorna i min gamla lägenhet om det inte var för min kunds företag rent08.se

De städade som aldrig förr och nu är det dags att leva istället för att städa. Jag ska prova 4h städning för 500kr, alltså hur skönt? Visserligen tycker jag det är kul att städa, men om jag får välja att spendera 4h med mina döttrar eller att städa så är valet enkelt.

image

Att företaget drivs av en grym kvinnlig entreprenör, som är lika kräsen som mig får mig att släppa mina vanliga måsten och släppa städningen till pålitliga städerskor.

Hatten av till oss föräldrar, prioritera rätt sak i livet och njut!

Detta är min sista vecka här på Plaza Kvinna, sedan kan ni följa mig på min egna site