Diet Schmiet

Av:  |  2012/11/29

Eat hard, Train harder

När man tränar så mycket som jag (enligt min uppfattning är varannan dag typ “elit idrottar nivå) får man också belöna sig själv med att äta det man vill ha. What’s the point annars? En buddhist munk sa en gång till mig : “Nothing in extremes”. Du skall balansera ditt liv, och alltid ge det lite av varje. Både nyttigt och onyttigt. Gott och ont. Gammalt och nytt. På det sättet lever du ditt liv mest harmoniskt.

Smakar en sån här cupcake på ett bageri i London för att uppleva lite eftermiddags harmoni.

Comments are closed.

Instagram

Av:  |  2015/09/04

Jag vet hur mycket ni alla saknar att man ej kan kommentera här i bloggen, därför har jag nu öppnat ett Instagramkonto som heter @engbergs_minime

Följ mig där och kommentera hur mycket Du vill!

engbergs mini me

Dagens Outfit

Av:  |  2015/09/04

Så här när höstens smyger sig på känns det helt uteslutet att spatsera med “rumpan bar”. Kanske räddade just svenska Boob Design mig imorse när jag insåg att deras gravidleggings borde testas. Som designälskare har jag tvekat till gravidklädernas existens, jag vill bara vara mig själv och gå i de kläder jag älskar allra mest. Men så kom leggingsen på och allt föll på plats, jag älskar dem!

Jag måste ha ett par svarta leggings med och det NU!

boob

Skor: Philip Hog - Leggings: Boob Design - Dress: Björk – Jacket: ByMalina – Väska: Anya Hindmarch. Hår: Louise Epel/Björn Axén

Kärleken till Frankrike

Av:  |  2015/09/03

Idag tänker jag på Frankrike, landet som får mig att blomstra upp och känna mig fri.

paris1

Goda viner, goda ostar, bubblande champagne, lyxiga klädaffärer, shopping, människor som gestikulerar och lekplatser utan sand. Morgonpromenader längs stranden, vingårdar, tempo varvat med lugnet och för att inte tala om alla vackra byggnader som går att skåda. Havet, jag älskar havet, jag kan sitta tyst i timmar och bara se ut över havet.

Jag ler när jag tänker på de gamla människorna som spelar boule, de njuter av varandras sällskap över en sedvanlig match. Jag uppskattar de långa middagarna såväl sittandes inomhus som på uteserveringar.

Frankrike bjuder på olika delar av livsnjutning när den är som bäst! Jag har fina minnen från Frankrike, allt från Paris, till de klassiska Rivieran resorna, med en blandning av besök i lokala byar och turer upp i bergen. Blandningen och kulturskillnaderna får mina franska resor att kännas kompletta.

då

Drömmen om ett hus i Frankrike, en fristad att kunna resa till när jag så önskar. Det skapar ett driv, en vilja att skapa för att nå mina mål. Det handlar om att följa mitt hjärta, att tro på vad jag skapar och att våga gå nya vägar. Nu ska jag börja lära mig franska, jag vill kunna tala språket till landet jag älskar att besöka. Ett nytt språk skapar möjligheten till spännande konversationer och nya lärdomar.

Au revoir!

Sincérement Johanna

It’s a Boy

Av:  |  2015/09/03

För någon vecka sedan hade vi baby shower för Nadine som nu redan fött sin lilla Leon. Sofia och Andrea ordnade så fint och vi andra hjälpte till med vad vi kunde. Nadine trodde hon skulle kolla på ett nytt hus till familjen men sen kidnappade de henne till oss istället. Det blev verkligen massor av god mat och en trevlig söndag med tjejerna.

Så fint ordnat med en blöjpyramid.

Så fint ordnat med en blöjpyramid.

god och matig sallad med frön.

god och matig sallad med frön.

Nadine och hennes lilla Julia.

Nadine och hennes lilla Julia.

It's a boy.

It’s a boy.

Söndags brunch.

Söndags brunch.

Fashion Awards Thank You Martina Bonnier for the fabulous Guldknappen Event at Grand Hotel

Av:  |  2015/09/02

index

My dear friends, gorgeous fun and intelligent Sofia and Alexandra, thank you Sofia for the image.

I wore a couture dress by Carmen Marc Valvo diamonds by Engelbert, shoes by Jimmy Choo evening clutch by Lara Bohinc, hair by Antonio Axu make up by Make Up Store.

My hair

Av:  |  2015/09/02

Bäst på färg är Louise Epel på Björn Axén, Birger Jarlsgatan. Jag är så galet nöjd med min nya färg och att håret är 10cm kortare är ju inte heller fel.

louise

 

Weleda Gardens

Av:  |  2015/09/02

Förra vekan var vi ju nere i Tyskland och besökte Weleda Gardens som är världens största biodynamiska trädgård. Jag har alltid varit intresserad av hudvård och skönhet men inte tänkt så mycket på innehållet tidigare utan mest gått på resultat. Men ju äldre jag blir desto mer har jag börjat tänka på vad man faktiskt smörjer på huden och vad produkterna innehåller. Under besöket på Weleda Gardens fick vi strosa omkring bland odlingarna och se hur tillverkningen går till.. Vi fick även tillverka vår egen tvål vilket var riktigt häftigt..

Med mig hem fick jag Weledas Almond Soothing Facial Oil som jag blandar i min nattcreme och den har verkligen gjort min hud supermjuk..

IMG_1337 IMG_1342 IMG_1347 IMG_1359 IMG_1364 IMG_1367 IMG_1369 IMG_1373 IMG_1375 IMG_1376

Min fina färdiga lavendeltvål

Min fina färdiga lavendeltvål

Dagen avslutades med ett uppfriskande kallt fotbad

Dagen avslutades med ett uppfriskande kallt fotbad

IMG_1394

Raw food kväll

Av:  |  2015/09/02

I måndags bjöd Maya in till Raw food workshop på Foodlab på Artillerigatan. Vi lagade raw food lasagne tillsammans i lag och hade verkligen super kul och trevligt tillsammans. Vi mixade allt med Bosh fantastiska köksmaskiner. Det är så kul att laga mat tillsammans med andra mat entusiaster ;)

Spenat kräm med tryffelolja.

Spenat kräm med tryffelolja.

Lager med pinjeost åker på.

Lager med pinjeost åker på.

Komucha i champagneglas.

Komucha i champagneglas.

The secret ingredient!

The secret ingredients!

Första lagret zucchiniplattor.

Första lagret zucchiniplattor.

Acaí.

Acaí.

Sallad.

Sallad.

Acaí med kokosflingor.

Acaí med kokosflingor.

Andra lagets lasagne.

Andra lagets lasagne.

Vår fina lasagne.

Vår fina lasagne.

Vacker dukning.

Vacker dukning.

Zucchiniskivor.

Zucchiniskivor.

Lingon shots från Nordic Superfood.

Lingon shots från Nordic Superfood.

Snygg lasagne från de tredje laget.

Snygg lasagne från de tredje laget.

Kocken i klackar!

Kocken i klackar!

Ljuvlig raw tomatsås.

Ljuvlig raw tomatsås.

Raw kombucha är bättre än vin.

Raw kombucha är bättre än vin.

My team.

My team.

Maya berättar om kvällen.

Maya berättar om kvällen.

When traveling

Av:  |  2015/09/02

dr hauschkaDen här ansiktsrengöringen och ansiktsvattnet från Dr. Hauschka har varit mina favoriter väldigt länge! Rengöringsmjölken är mild och gör ansiktet och huden runt ögonen ren och len – utan att bli stram eller fet. Och detta är den perfekta flaskan när man är ute på resande fot!

Ansiktsvattnet använder jag sedan som en extra rengöring efter en lång dag med smink eller om jag befinner mig en en storstad med mycket smog. Annars är den också perfekt att spreja lätt över ansiktet efter dagkrämen. Doften är också helt otrolig, uppfriskande och fräsch!

Dr. Hauschka använder ingredienser som är naturliga, mestadels ekologiska och hela konceptet där även produktion ingår utgår från hållbarhet och ren skönhet.

Stay fresh n’ clean lovers

With Love / KimB

Website

This cleansing milk and facial toner from Dr. Hauschka have been my darlings for years when it comes to skin care products! I love the way this cleansing milk leaves my skin soft, without making it red, dry or greasy. And this is for sure the perfect travel-size bottle!

The facial toner is optimal after a day wearing a lot of makeup or when in a city with lots of pollution. I use this after cleansing as an extra boost. Otherwise it’s great to lightly spray after moisturizer.

I’m also lovin’ the scent from these products- refreshing, uplifting and delicious!

Dr. Hauschka only use natural and mostly organic ingredients and their entire concept is based on sustainability, when it comes to production and the actual products.

Stay fresh n’ clean lovers

/ K