Diet Schmiet

Av:  |  2012/11/29

Eat hard, Train harder

När man tränar så mycket som jag (enligt min uppfattning är varannan dag typ “elit idrottar nivå) får man också belöna sig själv med att äta det man vill ha. What’s the point annars? En buddhist munk sa en gång till mig : “Nothing in extremes”. Du skall balansera ditt liv, och alltid ge det lite av varje. Både nyttigt och onyttigt. Gott och ont. Gammalt och nytt. På det sättet lever du ditt liv mest harmoniskt.

Smakar en sån här cupcake på ett bageri i London för att uppleva lite eftermiddags harmoni.

Comments are closed.

Happy Birthday

Av:  |  2016/05/04

hera och jag

Well guys – there wasn’t any Fun Facts Tuesday yesterday – but stay tuned for next week instead!

Today I would like to dedicate this post to my sweetheart Hera who just turned 9 years. We adopted her 6 years ago from Portugal and this little goddess brings so much love and laughs to me and my entire family. She always seems so grateful and happy to be a part of our daily life and she’s very quiet and love to snuggle.

I’ve always been an advocate to adopt instead of purchasing and if I could choose one happening in my life that truly matters, it would be the day we decided to adopt Hera <3

Always make sure to support shelters and organizations working with proper restrictions or via recommendations.

With Love / KimB

Website

hera 1

Blame it on the sun..

Av:  |  2016/05/03

Hur kan man inte vara lycklig när man vaknar upp till det här varje morgon.. Gick upp tidigt vid 07 imorse och tog en lång powerwalk längst med Beachen.. Åt frukost på mitt nya favoritställe som ligger här runt hörnet ochs är helt organiskt.. Min favorit är Acadia Bowl.. En mix med acaia, frukt och granola. Det är lätt att äta hälsosamt här:-)

IMG_9543 IMG_9604 IMG_9619 IMG_9616 IMG_9618

Veckans tips

Av:  |  2016/05/03

Jag fullkomligt älskar Maria Nilas produkter! Deras nya serie luktar gudomligt, samt förebygger hårbottenproblem, motverkar håravfall och ökar hårtillväxten.

image

Life isn´t always easy…

Av:  |  2016/05/02

Jag skall berätta en sak..

Något väldigt personligt och som jag egentligen vetat länge men liksom aldrig riktigt förstått eller tagit till mig. Det är först nu när jag kommit hit till Miami och fått en vardag här som jag verkligen har insett det..

Jag har aldrig trivts i Sverige, jag hör inte hemma där! Jag tror till och med att jag är född med en känsla av att inte höra hemma någonstans. Eller egentligen av att inte veta vart jag hör hemma.

Jag har alltid känt mig missanpassad, alltid känt det som om jag måste vara något som jag egentligen inte är. Leva upp till ett ideal som verkligen inte är jag och ständigt leva med en känsla av att försöka passa in. Det har genom åren handlat om alltifrån att ha rätt umgänge, vara på de rätta ställena, ha rätt kläder, rätt saker, vara tillräckligt smal, ha rätt utbildning, rätt jobb etc etc… Det har alltid varit en ständig strävan efter något som egentligen inte är jag…

Jag minns att jag redan som liten aldrig blev riktigt nöjd med mitt flickrum. Jag möblerade om titt som tätt och köpte ständigt nya saker för att få det att kännas bra, för att kunna trivas. Så har jag gjort hela mitt liv. I alla mina hem har jag ständigt försökt att åstadkomma en känsla där jag kan känna mig trygg, där jag kan känna att; det här är mitt hem, HÄR hör jag hemma! Sorgligt nog har den strävan varit förgäves. Jag har i perioder känt att  jag varit på rätt väg, men jag har liksom aldrig kommit riktigt till den punkten där jag kunnat sätta mig ner i min soffa, slappna av och bara känna mig just, hemma!

Jag har alltid älskat att resa, att upptäcka nya länder och av någon konstig anledning så har jag alltid haft lätt att anpassa mig på nya platser, det har liksom varit mycket lättare runt om i världen än hemma i Sverige, trots att det är där jag växt upp..

Under senare år har jag rest extremt mycket, då jag liksom börjat inse att jag mår bättre utanför Sveriges gränser och framförallt på andra sidan Atlanten. Här finns en annan öppenhet, en vänlighet och ett intresse för att möta nya människor oavsett vem man är eller vart man kommer ifrån. Jag har bara på ett par månader fått vänner för livet. Vänner som varit intresserade av vem jag är, visat en enorm omtanke, stöttat mig och varit extremt oegoistiska och väldigt hjälpsamma utan att på något sätt kräva något tillbaka och framförallt utan att döma. Jag har för första gången i mitt liv känt en känsla av tillhörighet, av att kunna vara precis den jag är, kunnat blotta mina svagheter och vara stolt över det!

Jag kan bara sitta hemma och njuta av att äntligen ha funnit ro i tillvaron. Min strävan efter lycka har äntligen fått ett slut. Jag känner mig hemma och är lycklig just precis nu! Just precis i denna stund, på den här stolen jag just nu sitter och skiver… Jag har hittat hem! Även om jag vet att detta inte är för evigt och att det kommer att komma stunder i mitt liv då den här känslan kommer att vara som bortblåst. Därför njuter jag nu av varenda millisekund.

För ni skall veta en sak..

Jag har aldrig känt sådan här lycka någonsin i mitt liv! Jag har aldrig känt sådan ro, sådan total frihet av att slippa ångest över att vara eller att inte vara tillräcklig.

Det är som om solen gått upp i mitt liv för första gången!

Just nu sitter jag på El Patio som är restaurangen här på Continuum South Beach där jag bor..

Just nu sitter jag på El Patio som är restaurangen här på Continuum South Beach där jag bor..

 

New season essential

Av:  |  2016/05/02

spring beauty

 

A true miracle cream is something we all need - Skin Food from Weleda is one of  my ultimate darlings!

I’m currently in Copenhagen, running around town for meetings and I never go anywhere without this little bottle- it gives your skin a boost wherever you may need it – on your hands, feet, elbows or face. Perfect for small, dry spots that just needs that extra moisture. Nourishing extracts from marigold flower and chamomile, contains no mineral oils or preservatives!

I always make sure to have this one in my handbag – perfect travel size and just one of those beauty treasures I can’t live without. And hey – this is the perfect time to boost your skin for the upcoming summer season!

Happy weekend!

With Love / KimB

Website

 

 

Läs och dela

Av:  |  2016/05/02

Så kom dagen när min 6 åring kom hem från skolan med gråten i halsen, “mamma den sa att den säger att jag är tjock”. Är det på riktigt, vad är det för värld vi lever i? Mammornas ytliga viktfokusering påverkar barnen som blir medvetna om vad en storlek är när de egentligen bara ska leka och vara barn.

Vart är världen påväg? Låt våra barn vara barn och dumpa allt med vikt, kalorier och dieter framför barnen. När 10 åringar kommer in i min butik och pratar om sina kroppar som de vore 18 “den där tröjan är så ful på dig, din mage sticker ut så du ser tjock ut”. Eller mitt favvo fik där 8 åringar väljer sallad för att det är lite kalorier, kom igen föräldrar var är ni?

Kom igen alla mammor & pappor stärk era barn nu och lär dem att älska sig själva. Alla barn är lagom och alla barn ska älska sig själva.

image

Hur många gånger har man inte hört mammor prata vikt och “jag kan inte ha det plagget jag är för tjock”. Lägg ner! Förbjud allt som tillhör vikt och dieter, mammor älska er själva och smitta av egenkärleken till era barn.

Annars sprider sig ätstörningar sig som en epidemi. Jag har haft problem med vikt som tonåring, det är dags att vi vuxna börjar älska våra kroppar hur dem än ser ut, annars är vi falska förebilder. Vi alla är vackra, oavsett hur vi ser ut. Alla har olika kroppar, men vi är alla lagom. I sommar ska jag stolt gå på stranden som jag ser ut, jag är jag.

Sprid och dela detta inlägg så vi vinner över alla framtidens ätstörningar. Låt oss sprida kärlek till att alla är olika och alla är perfekta.

Att hjälpa gör skillnad

Av:  |  2016/04/30

Jag såg en människa som helg efter helg kämpar här på Östermalm, i svarta kläder står Ebrahim helg efter helg utanför Ica Esplanad och vardagar utanför matbutiken T-Jarlen. Östermalm sägs vara en välbärgad stadsdel, men varje helg ser jag människor vända bort blicken och gå förbi mannen som försöker skapa ett bättre liv. Han har tappat hopp över att sälja mer än 10 tidningar och hans försäljning har minskat sedan tiggarna blev hans grannar.

image
Jag har köpt tidningen i över 6 år av honom, men känner inte honom. Har jag varit som alla andra? Bara köpt men inte lärt känna? Jag har alltid gillat Ebrahim, skön människa som kämpar. Men när jag fick bekräftat att hans dröm var att den dagen sälja mer än 10 tidningar så kände jag min drivkraft komma och jag bestämde mig för att han ska sälja mer än 10 tidningar. Så sant som det var sagt för när jag berättade storyn på Instagram och Facebook började människor från runt om hela Sverige swisha pengar till mig. Idag köpte jag 100 tidningar av honom (99 får han sälja på nytt), gav honom 2000kr och berättade att i två månader from nästa månad kommer en privatperson betala hans sängplats hos hans kompis på 1750kr i månaden.

image

Idag grät Ebrahim. Han var tacksam. Han var lycklig och berättade att ingen tidigare har varit så snäll mot honom. Han sa att Jesus har skickat mig. Han ska gå till kyrkan ikväll och tacka Gud och Jesus. Han känner att ett mirakel har skett.

Att hjälpa en människa är fantastiskt. Vi kan alla hjälpa människan framför oss som vi ser men ändå inte ser. Tillsammans är vi människor starka om vi sträcker ut våra händer.

Jag kommer fortsätta handla tidningar av Ebrahim för pengar som swishas, så swisha du med till 0725388444 (en tidning kostar 50kr).

Ebrahim säger tack till alla er i detta filmklipp på youtube.