Diet Schmiet

Av:  |  2012/11/29

Eat hard, Train harder

När man tränar så mycket som jag (enligt min uppfattning är varannan dag typ “elit idrottar nivå) får man också belöna sig själv med att äta det man vill ha. What’s the point annars? En buddhist munk sa en gång till mig : “Nothing in extremes”. Du skall balansera ditt liv, och alltid ge det lite av varje. Både nyttigt och onyttigt. Gott och ont. Gammalt och nytt. På det sättet lever du ditt liv mest harmoniskt.

Smakar en sån här cupcake på ett bageri i London för att uppleva lite eftermiddags harmoni.

Comments are closed.

Acai i San Francisco

Av:  |  2016/05/25

Vi drack massor av gröna juicer och shots i San Francisco. På väg till Golden Gate bron sista dagen hittade vi ett mysigt ställe som serverade acaibowls så vi åt en härlig hälsofrukost där.

Det bästa kokosvattnet (förutom riktig kokosnöt såklart)

Det bästa kokosvattnet (förutom riktig kokosnöt såklart)

Acai med extra bär.

Acai med extra bär.

IMG_9856

Krönika 6 av 10

Av:  |  2016/05/24

Kära tisdag vad underbar du är, trots endast 2,5h sömn så känns livet ovanligt enkelt. Solen skiner, ja usch vad vi svenskar är beroende av vädret, men som jag alltid säger det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Men oavsett väder, så ska piffigheten bestå. Hur mycket roligare är det inte att gå i en läcker klänning än ett par urtvättade mjukisar.

Så nu är det konstaterat solen skiner, bebis ligger här och gäspar, medan vi båda njuter av tonerna som spelar ur högtalaren. Laleh är vår favorit just nu, fantastiska texter som inspirerar oss kvinnor att stå upp för vilka vi är.

johanna engberg

För visst ska vi gå rakryggade genom dagens utmaningar, vi ska visa världen att vi är starkare än någonsin och tillsammans är vi starka. Hylla kvinnorna vi möter, för framgångar av alla dess slag ska firas med ett grattis och inte den där avundsjukan som så många gånger lätt har en tendens att ta över. Nej vi ska vara lyckliga för varandra och vi ska bli uppskattade för vad vi tar oss an. Om ingen annan ser, så ser vi, så klappa dig själv på axeln idag.

Stora kramar från Johanna

 

 

Fun Facts Tuesday x Reve En Vert

Av:  |  2016/05/24

Editorial_newcollection_6This is such a darling of mine! Reve En Vert is a universe where beautiful clothing
meets sustainable values and whilst there being an amazing sense of a current pulse.

The London-based online boutique offers much more than beautiful clothing from some of my fave brands and designers – they introduce something new to the scene of sustainable fashion, an angle showcasing sustainable fashion at its finest and they completely reassure that sustainability is the right way to approach the fashion industry.

If you’re in a shopping mood, I suggest you visit their website and keep your eyes on gorgeous creations by designers such as Mark Kenly Domino Tan, Christopher Raeburn and jewelry to die for by Pamela Love.

Knowing the garments you wear are created with sustainable values will empower you in every way, I can assure you.

With Love / KimB

Website

Editorial_newcollection1

Jäkla tjuvar!!

Av:  |  2016/05/24

I helgen blev jag av med min väska.. Man blir så jäkla ledsen. Och så allt jobb med att spärra kort, spärra telefon, polisanmäla, anmäla till försäkringsbolaget, fixa ny telefon m.m. Det är ett jäkla projekt. När man dessutom inser att man haft för lite iCloud utrymme på den jäkla Iphonen så att den inte backats upp så blir man ännu med ledsen…

Det där med att ha magväska kanske inte är så dumt ändå.. Då blir man i alla fall inte av med den. Funderar på om jag skall skaffa en sån här.. Haha

magväska

Bara vara oss själva

Av:  |  2016/05/23

Jag ska vara mig själv. Jag ska vara en förebild för mina döttrar. Jag ska vara en förebild för alla att gå sin egen väg.

Dagligen möter jag supermänniskor, som går sin väg, tänk vad lätt det är att bli en kopia.  Det vandrar runt så många kopior att man kan bli alldeles matt, tänk om alla skalade av sig ytan och blev sitt sanna jag. Kopior får mig att tänka på alla de där väskorna som är kopior av originalen, som säkerligen är skapade av barn i fjärranland. Tänk vad denna modeindustri gör, vi konsumerar utan att ifrågasätta vem som har tillverkat det vi köper. Jag bojkottar allt billigt, allt som kan vara skapat av någon som borde vara barn och busa runt som det sanna barn det är. Nej usch för att vi inte vet vem som gör det vi bär, de stora modehusen bör även de granskas. Jag har en skyldighet som butiksägare, att ställa krav på mina leverantörer, som i sin tur ställer krav på sina tillverkare. Det är så många led i modebranschen, fabriker, inköpare av tyg, klädmärken, agenturer och vi butiksägare. Ja listan går att göra lång, vi har ett ansvar att den som skapar kläder ska ha järnkoll på vem som syr plaggen och att den som skapar plaggen får den lön den förtjänar.

Något jag brinner enormt mycket för är alla barns rättigheter att vara barn. Att barn ska växa upp i trygga miljöer och bli överrösta av kärlek och trygghet. Childhood är en stiftelse jag arbetat med och som jag brinner enormt mycket för, söndagen den 29 maj är det Childhood dagen på Gröna Lund. Gå dit om du har vägarna förbi, vi kan alla göra skillnad i världen.

Som butiksägare ser jag barn med olika öden, men värst är säkerheten för alla världens barn som vi tillsammans måste rädda. Vi kan alla göra olika saker, vi behöver ej kopiera varann, men vi kan göra något vad det än kan vara. Att hjälpa någon som vi ser far illa framför oss på tunnelbanan, en kvinna med barn som flyr från mannen och inte har något kvar, eller alla de barn som bor i alla världens hörn som ej har det värdiga livsöde de borde.

picture-32

Idag mötte jag underbara Gunilla von Platen som ska samla in kläder och leksaker till flyktingar som tidigare levt exakt samma liv som du och jag, men som nu befinner sig i Sverige utan något kvar. Resterna av minnena av det som var bra, det som var deras liv, nu bor de med människor som har en tro som förstört deras kristna trygghet i sitt hemland. Bor du i Stockholm så ska Gunilla denna veckan samla in kläder och leksaker. Vill du hjälpa till? Maila mig på info@byengberg.com

Jag gör mycket för människor och dagligen räcker jag ut händer till kvinnor som kämpar för att få ihop sitt liv. Jag älskar människan och jag älskar att se bakom fasader. Se till att kopiorna försvinner och ta fram vår styrka, glädje och vilja. Vi är olika, vi är vi och vi kan förändra världen!

Jag heter Johanna Engberg, jag står upp för människan och mitt i allt detta älskar jag ändå ytans värld där jag frossar i exklusivt och kungligt barnmode. Man behöver ej välja sida, men det man behöver välja är att följa sin glädje, passion och väg. Att göra det man älskar och att allt man gör är sant.

På söndag skriver jag mitt sista inlägg här på Plaza Kvinna, följ min nya blogg på ByEngberg och Instagram @byengberg

Krönika 4 av 10

Av:  |  2016/05/23

Må bästa person göra det den är bäst på! Jag är pedant, usch vad jag mår dåligt i rörighet. När jag var gravid och när Alexandra var nyfödd fick jag öva på att bara vara, att inte ha så höga krav och bara vara.

Nu har jag vaknat upp ur bubblan, något som får mig att ta tag i allt jag vill förändra. En sak är städning, jag hade aldrig klarat av sista veckorna i min gamla lägenhet om det inte var för min kunds företag rent08.se

De städade som aldrig förr och nu är det dags att leva istället för att städa. Jag ska prova 4h städning för 500kr, alltså hur skönt? Visserligen tycker jag det är kul att städa, men om jag får välja att spendera 4h med mina döttrar eller att städa så är valet enkelt.

image

Att företaget drivs av en grym kvinnlig entreprenör, som är lika kräsen som mig får mig att släppa mina vanliga måsten och släppa städningen till pålitliga städerskor.

Hatten av till oss föräldrar, prioritera rätt sak i livet och njut!

Detta är min sista vecka här på Plaza Kvinna, sedan kan ni följa mig på min egna site

Krönika 3 av 10

Av:  |  2016/05/22

Tänk vad skönt livet var förr, man hade en telefon som satt fast med en sladd i väggen. När man var hemma svarade man när den ilskna signalen ringde och var man ej hemma så var man ovetande att någon ringt. Svarade man ej, provade personen att ringa på nytt under kvällen.

Idag har vi istället en mobil som vi har med oss dag som natt, den ringer mer än någonsin och på det toppar vi dagen med att bli överösta av sms och flöden på sociala medier.

image

Med mobilen tog jag detta kort när Olivia spelade sin första fotbollsmatch. Här ser ni henne med sin morfar. Att kunna ta ett kort, utan att behöva använda mobilen som telefon.

Svarar vi inte idag får vi besvikna människor runt oss och med de följder det får. Kort och gott vi lever under en ständig stress att alltid bli nådda, att aldrig kunna stänga av kontakten med omvärlden en enda sekund för att den ständiga förväntan av omgivningen finns där.

Jag vill uppmana oss alla att dagligen ta paus från den lilla tekniska saken som tar upp alldeles för mycket tid från det som kallas nutid och det som sker mitt framför oss. Ta paus, lev och skratta med dem du har runt dig.

Det finns inga måsten, skyldigheter eller krav att vara anträffbar bara för att man har en mobil. Visserligen har mobilen så många fördelar, men du förstår nog vad jag menar. Stäng av mobilen och ta en paus, men vad sker då? Då blir folk oroliga och tror att det har hänt något. Det är år 2016 och vi lever under kravens måsten, men våga sätt ner foten och lev.

Frågar du mina vänner så säger nog alla att jag är sämst på att svara på såväl sms och samtal, men det är så jag är. Mobilen är inte mitt allt, det är människorna som är runt mig här och nu som är min prio. Jag lever med 3 nära väninnor som är likadana som mig, tänk vilken tur att vi alla förstår när man behöver en paus utan ha anmärkningar.

Om en vecka slutar jag blogga här och börjar blogga på min egna site ByEngberg

Följ mig även på Instagram @byengberg

Krönika 2 av 10

Av:  |  2016/05/21

Slutkrönika 2 av 10, handlar om skillnaderna från då och nu. Hur får jag ihop olikheterna på agendan nu, vad krävs för att få en harmonisk dag med allt som agendan bjuder på?

Tänk om jag då visste att jag en dag skulle le åt vem jag var då. Innan jag fick barn så vaknade jag på morgonen, allt kretsade om att få ordning mig själv för dagens bravader. Kläder, smink och en snabb frukost som togs i farten på vägen till jobbet. När  jag kom hem från jobbet, så kretsade livets tankar om killar och vad man skulle göra till helgen. Tänk vilken liten agenda det var, jag som då tyckte att mitt liv var så fullsmockat.

Ett skratt hörs nu från mig och ett stort leende breder ut sig över ansiktet. Idag har jag 3 gånger mer att göra än vad jag hade då och idag är struktur den enda nyckeln till att slippa stressa. Skillnaderna från förr är obeskrivliga och för att få ihop tillvaron på morgonen innebär balans och en struktur likt ett företag. Att vara entreprenör speglar av sig i mitt privatliv, att ha familj är som ett företag där allt ska klaffa för att få ihop allt, på det adderas obeskrivlig kärlek.

Att få upp 2 barn och sig själv på morgonen, att få på alla kläderna som redan är fram plockade innan barnen lade sig kvällen innan, att få fram frukost, att göra matsäck/fixa frukt som ska delas, att få iväg alla en specifik tid, att komma i tid och utan att möta stressen en enda gång. Jag har hittat receptet på att ha en harmonisk morgon, struktur och åter struktur. Men det krävs mycket av mig, att alltid vara på rätt plats på rätt tid. Att göra läxor rätt dag på rätt tid när piggheten på ens barn är maximal, att se till att strukturera matshopping och planerade maträtter. Att ha balans i näring i maten och utmana barnens smaklökar för att få barn som äter allt som serveras på bordet. För att krydda upp vardagen är det fotbollsträning 1 gång i veckan, en aktivitet i veckan räcker gott för ett barn som är 6 år. Att låta kompisar från Olivias skola komma hem och leka, med allt vad det innebär, är en viktig socialaktivitet som jag gärna prioriterar.

Listan går att göra lång. Egentiden ska in i ovan schema och den får jag när barnen sover helt enkelt, visserligen så jobbar jag när barnen sover. Min agenda må vara full, men jag ser aldrig några svårigheter med vår vardag, jag gör bara allt utan att tänka att något är jobbigt. Det viktiga är att strukturera allt, ett städat hem, städade garderober och galet mycket kläder så jag slipper tvätta kläder mer än 2 gånger i månaden.

Detta är jag. Johanna Engberg. Jag är 33 år och jag njuter av livets genom vetskapen att allt är möjligt.

Följ min nya blogg på www.byengberg.com och Instagram @byengberg

Barnmode & barnklädesexpert

Av:  |  2016/05/21

Jag älskar den kungliga barnklädesstilen, klassiskt och med en känsla av mini-me. Ett kungahus som klär barnen alldeles perfekt är det spanska kungahuset, att prinsessorna ofta syns i Pili Carrera är en självklarhet. Kläderna är skapade av bästa kvalité och skräddade som ett plagg vi likväl kunde köpt till oss själva i en lyxigare klädbutik. Säljs hos ByEngberg.

kopia

Jag förknippas ofta i media med de kungliga barnens (föräldrarnas) val av kläder. Senast ut var Svensk Damtidning. Man kan även läsa flera artiklar online här.

svensk damtinding press

I tidningen Expressen har jag fått uttala mig i rollen som barnklädesexpert i över 20 artiklar.

Något jag kommer sakna enormt mycket är mina Mini-Me sidor här i Plaza Kvinna, men vem vet jag kanske gör come back i något annat format. Ni får inte missa Saluhallen Magasinet som släpper ett nr i sommar där jag skapat 2 sidor klassiskt barnmode.

ByEngberg Press (4)

ByEngberg Press (7)

 

Besök min nya blogg på ByEngberg och Instagram @byengberg

 

Zucchinipizza

Av:  |  2016/05/21

Lagade en god zucchinipizza i helgen. Botten bestod av en stor riven zucchini och 2 ägg samt 2 msk riven parmesan. Sen blandar man allt och plattar ut på en ugnsform. In i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Sedan tar man ut botten och toppar med tomatsås, ost, nötter och vad man vill ha på. Toppa med flingsalt och oregano sen in i ugnen igen ca 15 minuter. Voila!

Gillar när pizzan är lite bränd i kanterna.

Gillar när pizzan är lite bränd i kanterna.