Vegas del 1 “Friday night”

Av:  |  2013/04/09

Fredagen: Flög från OC – mötte upp de andra 49 tjejerna på flygplatsen i Vegas – tog en jättelimo till Trump Hotel -  krigade med mina roomies Caitlin och Lacie om speglarna för att göra oss färdiga – middag med hela gruppen på LAVO – fest på nattklubben – efterfest på Marquee – dansade med Leonardo DiCaprio.

ENG. Had a great first night in Vegas with the girls, partying at LAVO and Marquee.

Comments are closed.

Kärleken till Frankrike

Av:  |  2015/09/03

Idag tänker jag på Frankrike, landet som får mig att blomstra upp och känna mig fri.

paris1

Goda viner, goda ostar, bubblande champagne, lyxiga klädaffärer, shopping, människor som gestikulerar och lekplatser utan sand. Morgonpromenader längs stranden, vingårdar, tempo varvat med lugnet och för att inte tala om alla vackra byggnader som går att skåda. Havet, jag älskar havet, jag kan sitta tyst i timmar och bara se ut över havet.

Jag ler när jag tänker på de gamla människorna som spelar boule, de njuter av varandras sällskap över en sedvanlig match. Jag uppskattar de långa middagarna såväl sittandes inomhus som på uteserveringar.

Frankrike bjuder på olika delar av livsnjutning när den är som bäst! Jag har fina minnen från Frankrike, allt från Paris, till de klassiska Rivieran resorna, med en blandning av besök i lokala byar och turer upp i bergen. Blandningen och kulturskillnaderna får mina franska resor att kännas kompletta.

då

Drömmen om ett hus i Frankrike, en fristad att kunna resa till när jag så önskar. Det skapar ett driv, en vilja att skapa för att nå mina mål. Det handlar om att följa mitt hjärta, att tro på vad jag skapar och att våga gå nya vägar. Nu ska jag börja lära mig franska, jag vill kunna tala språket till landet jag älskar att besöka. Ett nytt språk skapar möjligheten till spännande konversationer och nya lärdomar.

Au revoir!

Sincérement Johanna

It’s a Boy

Av:  |  2015/09/03

För någon vecka sedan hade vi baby shower för Nadine som nu redan fött sin lilla Leon. Sofia och Andrea ordnade så fint och vi andra hjälpte till med vad vi kunde. Nadine trodde hon skulle kolla på ett nytt hus till familjen men sen kidnappade de henne till oss istället. Det blev verkligen massor av god mat och en trevlig söndag med tjejerna.

Så fint ordnat med en blöjpyramid.

Så fint ordnat med en blöjpyramid.

god och matig sallad med frön.

god och matig sallad med frön.

Nadine och hennes lilla Julia.

Nadine och hennes lilla Julia.

It's a boy.

It’s a boy.

Söndags brunch.

Söndags brunch.

Fashion Awards Thank You Martina Bonnier for the fabulous Guldknappen Event at Grand Hotel

Av:  |  2015/09/02

index

My dear friends, gorgeous fun and intelligent Sofia and Alexandra, thank you Sofia for the image.

I wore a couture dress by Carmen Marc Valvo diamonds by Engelbert, shoes by Jimmy Choo evening clutch by Lara Bohinc, hair by Antonio Axu make up by Make Up Store.

My hair

Av:  |  2015/09/02

Bäst på färg är Louise Epel på Björn Axén, Birger Jarlsgatan. Jag är så galet nöjd med min nya färg och att håret är 10cm kortare är ju inte heller fel.

louise

 

Weleda Gardens

Av:  |  2015/09/02

Förra vekan var vi ju nere i Tyskland och besökte Weleda Gardens som är världens största biodynamiska trädgård. Jag har alltid varit intresserad av hudvård och skönhet men inte tänkt så mycket på innehållet tidigare utan mest gått på resultat. Men ju äldre jag blir desto mer har jag börjat tänka på vad man faktiskt smörjer på huden och vad produkterna innehåller. Under besöket på Weleda Gardens fick vi strosa omkring bland odlingarna och se hur tillverkningen går till.. Vi fick även tillverka vår egen tvål vilket var riktigt häftigt..

Med mig hem fick jag Weledas Almond Soothing Facial Oil som jag blandar i min nattcreme och den har verkligen gjort min hud supermjuk..

IMG_1337 IMG_1342 IMG_1347 IMG_1359 IMG_1364 IMG_1367 IMG_1369 IMG_1373 IMG_1375 IMG_1376

Min fina färdiga lavendeltvål

Min fina färdiga lavendeltvål

Dagen avslutades med ett uppfriskande kallt fotbad

Dagen avslutades med ett uppfriskande kallt fotbad

IMG_1394

Raw food kväll

Av:  |  2015/09/02

I måndags bjöd Maya in till Raw food workshop på Foodlab på Artillerigatan. Vi lagade raw food lasagne tillsammans i lag och hade verkligen super kul och trevligt tillsammans. Vi mixade allt med Bosh fantastiska köksmaskiner. Det är så kul att laga mat tillsammans med andra mat entusiaster ;)

Spenat kräm med tryffelolja.

Spenat kräm med tryffelolja.

Lager med pinjeost åker på.

Lager med pinjeost åker på.

Komucha i champagneglas.

Komucha i champagneglas.

The secret ingredient!

The secret ingredients!

Första lagret zucchiniplattor.

Första lagret zucchiniplattor.

Acaí.

Acaí.

Sallad.

Sallad.

Acaí med kokosflingor.

Acaí med kokosflingor.

Andra lagets lasagne.

Andra lagets lasagne.

Vår fina lasagne.

Vår fina lasagne.

Vacker dukning.

Vacker dukning.

Zucchiniskivor.

Zucchiniskivor.

Lingon shots från Nordic Superfood.

Lingon shots från Nordic Superfood.

Snygg lasagne från de tredje laget.

Snygg lasagne från de tredje laget.

Kocken i klackar!

Kocken i klackar!

Ljuvlig raw tomatsås.

Ljuvlig raw tomatsås.

Raw kombucha är bättre än vin.

Raw kombucha är bättre än vin.

My team.

My team.

Maya berättar om kvällen.

Maya berättar om kvällen.

When traveling

Av:  |  2015/09/02

dr hauschkaDen här ansiktsrengöringen och ansiktsvattnet från Dr. Hauschka har varit mina favoriter väldigt länge! Rengöringsmjölken är mild och gör ansiktet och huden runt ögonen ren och len – utan att bli stram eller fet. Och detta är den perfekta flaskan när man är ute på resande fot!

Ansiktsvattnet använder jag sedan som en extra rengöring efter en lång dag med smink eller om jag befinner mig en en storstad med mycket smog. Annars är den också perfekt att spreja lätt över ansiktet efter dagkrämen. Doften är också helt otrolig, uppfriskande och fräsch!

Dr. Hauschka använder ingredienser som är naturliga, mestadels ekologiska och hela konceptet där även produktion ingår utgår från hållbarhet och ren skönhet.

Stay fresh n’ clean lovers

With Love / KimB

Website

This cleansing milk and facial toner from Dr. Hauschka have been my darlings for years when it comes to skin care products! I love the way this cleansing milk leaves my skin soft, without making it red, dry or greasy. And this is for sure the perfect travel-size bottle!

The facial toner is optimal after a day wearing a lot of makeup or when in a city with lots of pollution. I use this after cleansing as an extra boost. Otherwise it’s great to lightly spray after moisturizer.

I’m also lovin’ the scent from these products- refreshing, uplifting and delicious!

Dr. Hauschka only use natural and mostly organic ingredients and their entire concept is based on sustainability, when it comes to production and the actual products.

Stay fresh n’ clean lovers

/ K

Lägg ifrån dig mobilen och lev!

Av:  |  2015/09/01

Ge oss människor fler mobilfriazoner och ge tillbaka oss vår närvaro. Dagis och skolor uppmanar oss föräldrar att lägga ifrån oss mobilerna, att vara närvarande när vi är med våra barn. Vart håller världen på att ta vägen, när vi föräldrar uppmanas att titta på våra barn istället för våra mobiler? Kära föräldrar, det borde vara en självklarhet att vi är närvarande i våra barns närvaro.

Tänk vad många relationer där mobilen är viktigare än umgänget att vara här och nu. Det är skrämmande att vi flyr in i en låtsasvärld, som vi tycker inte klarar sig utan oss. Vi skådar facebook och Instagram, där vi flyr in i våra sk vännersliv, vissa står oss nära medan andra är bara ytliga bekanta. Vi tittar på filmklipp och följer alla världens nyheter. Men vad är livet? Livet pågår just nu, men istället flyr människan gång på gång ifrån sin så kallade egentid.

Jag satt i en frisörstol och såg människa efter människa gå förbi med en mobil i handen eller mot örat. När jag senare hamnade i kön i mataffären stod alla med mobiltelefoner. När är vi närvarande? Eller är närvaro 2015 att se på mobilen istället för det som händer framför oss?

Hur många vaknar på morgonen och tittar på mobilen före mannen/kvinnan/barnet som ligger intill oss i sängen? Vi människor borde ta flera djupa andetag, känna efter vad vi känner där inombords och se upp på det som sker runt oss.

Sätt inte mobilen/ipaden i handen på ditt barn, så fort du vill ha lugn och ro. Jag ser barnvagnar med småbarn som redan i 2 års ålder som inte får lära sig att inte bara vara, jag ser barn som så fort leken är slut vill spela på mobilen istället. Men kom igen, vi föräldrar har ett ansvar. Vi ska läsa för våra barn, vi ska leka med våra barn, vi ska lära våra barn att leka själva och använda fantasin.

Vem är jag att tycka och tänka? Jag är varken någon forskare eller expert inom ämnet ifråga, men jag är en människa och jag tror på att vi ska leva våra liv närvarande. Jag tror inte på att fly, jag tror vår hjärna behöver vila och reflektion.

johanna

Det gäller att ta vara på livet, att skratta och ha kul tillsammans med de människor man har runt sig.

Foto: Christopher Hunt

 

Gastrofy middag

Av:  |  2015/09/01

Berättade ju att jag fick en underbar korg med mat från Gastrofy häromdagen. Här kommer resultated av allt som låg i korgen. Goda kycklingklubbor i ugn. Vi la till lite sötpotatis eftersom jag älskar det!

Hela plåten.

Hela plåten.

Underbart gott tillsammans med en klick yoghurt.

Underbart gott tillsammans med en klick yoghurt.

8bybVnwI3HbAL_9ZRQTjV2ELYRt4MGsbvZwPT_I5z3c

Vecka 34 – 19kg+

Av:  |  2015/08/31

Jag känner mig lite stressad för att jag inte lyckats förskaffa oss någon babyväska än och vad har man egentligen på sig när man bär en stor badboll på magen?

Nu är det nedräkning, jag har gått in i vecka 34 och allt jag räknade med att kunna bära är nu försmått. Det är inte så att man går i samma klänning varje dag, så vad ska jag göra när jag numera endast har 2 klänningar som passar? Det skulle vara att bryta mot min egenskrivna lag om jag skulle köra den opiffiga stilen.

gravid vecka 34

Hejdå kaffe, nu ska den hälsosamma graviditeten starta. Vecka 34 är här! 

Varför växte jag ut alla kläder lagom när reorna i stan tagit slut? Alla plagg är för korta. Tänk att jag nu är 19kg större, visserligen helt normalt att gå upp i vikt när man är gravid. Hårets utväxt skriker efter hjälp, tur att Louise på Björn Axen tar tag i den utmaningen. Lika bra att klippa av 10cm när jag ändå är igång, hela jag skriker efter förändring. Jag vet, jag borde vara nöjd, nöjd över livet. Jag bär på en liten skatt som snart ska se livets ljus för första gången. Tänk vilken gåva! Men att se sig själv växa större, att inte ha något att ha på sig (när garderoben egentligen är överfull utav kläder) – ja, då inser man att förändring av ytliga faktorer är efterlängtade. Ha en fin kväll kära läsare! Kramar från Johanna som låter negativ, men som blir sig själv om jag köper lite nya kläder…