Vegas del 1 “Friday night”

Av:  |  2013/04/09

Fredagen: Flög från OC – mötte upp de andra 49 tjejerna på flygplatsen i Vegas – tog en jättelimo till Trump Hotel -  krigade med mina roomies Caitlin och Lacie om speglarna för att göra oss färdiga – middag med hela gruppen på LAVO – fest på nattklubben – efterfest på Marquee – dansade med Leonardo DiCaprio.

ENG. Had a great first night in Vegas with the girls, partying at LAVO and Marquee.

Comments are closed.

Dagens Outfit + Ny Instagram

Av:  |  2014/10/20

Så kom jag på att det var dags att skapa ett Instagram konto till, det klart jag ska ha ett “privat”. Så följ mig på @johannabyengberg

Där kommer jag inspirera med bilder från min vardag + dagens outfits.

johanna engberg veronica virta

Jacket /Veronica Virta, Tröja /Rochas, Jeans /Siwy Jeans, Sko /Kim & Zozi

johanna engberg veronica virta1

 

What’s the thing with urban goth?

Av:  |  2014/10/20

Vad är grejen med urban goth? Det var som om två världar plötsligt möttes. Urban + Goth. Goth fick bli coolt och hiphop och hiphop fick bli svårt och mer poetiskt. Gothen gav streetwear modecred, på nåt sätt. En ledande faktor inom genren är märket KTZ som du ser på all från Rihanna och Loreen till Ciara och en ändlös skara modefantaster. Rick Owens är ju egentligen Goth men kan på rätt människa bli urban. Så har vi Mort Paris som designmässigt egentligen bara är hiphop, men som definitivt hör till Urban Goth eran. Märket Skingraft var från början mer Goth men förkroppsligar nu Urban Goth trenden och har i och med detta slagit stort.

What’s the thing with urban goth? It was as if two worlds suddenly met. And fused. Urban + Goth. Goth could be cool and more hip hop and hip hop could be taken more seriously and got more poetic. The goth gave the street wear more fashion cred. A leading factor in this is right now the brand KTZ . Rick Owens is definately goth but can on the right person become urban. And then we have Mort Paris (mort means death in French) that is in it’s design definately urban but the brand is without a dout part of the urban goth genre. The brand Skingraft was at first more goth but embodies the urban goth trend and has through this become big.

Below footage from Skingrafts latest fashion show during New York Fashion Week showing the spring/summer 2015 collection.

IMG_5839 IMG_5849 IMG_5859 IMG_5893 IMG_5901 IMG_5904 IMG_5905

All photos rights reserved to Anna Karolina Brock.

 

NYC Söndag

Av:  |  2014/10/20

 

Lunch på Nespresso med spännande United Models for Peace, sedan en långpromenad med min vän och hans hundar, sparang in i Patty som arbetade för Eileen Ford i 25 år, Eileen dog nyligen och hennes minnes stund var igår, Eileen var alltid en stor fan av svenska modeller. Flera av mina vänner var hennes faboriter en av dem var Efva Attling!

Jag åkte ner till East Village och mötte Efva Attling för en belgisk smaskig våffla, Efva följde med mig på Vogue Bambinis modevisning med designern Bonnie Young, så sp gulligt, där träffade jag min svenska och norska vän som skjutsade mig upp igen till Upper East Side….sushi och movie night Gone Girl

 

get-attachment-5

Vackra fru Attling, jag och  Mia Sophia

get-attachment-6

Underbar barn couture kolletion av Bonnie Young

get-attachment-7

Hello Girlfriend!

Gurume

Av:  |  2014/10/19

I fredags provade vi en ny japansk restaurang nära där vi bor. Det var otroligt gott och trevligt! Lite Nobu style men med många nya spännande rätter på menun. Efter middagen var vi på en stor födelsedagsfest som slutade sent på morgonen. Tack och lov var vi hemma rätt tidigt.

Menyn.

Menyn.


Laxmage med tryffelolja och seasalt.

Laxmage med tryffelolja och seasalt.

photo 2

photo 1

Miso Seabass med svart risotto. Otroligt god!

Miso Seabass med svart risotto. Otroligt god!

Pilgrimsmussla ceviche.

Pilgrimsmussla ceviche.

Mix av 3 cones.

Mix av 3 cones.

Efter middagen var vi på födelsedagsfest uppe i en villa med utsikt över hela Rio.

Efter middagen var vi på födelsedagsfest uppe i en villa med utsikt över hela Rio.

Medicinsk Hudvård

Av:  |  2014/10/19

Så var det dags att ta bort det som kallast yta, för att ta fram det som kallas sanningen. Smink döljer allt, men vem är jag bakom sminket?

Huden och kroppen avslöjar hur vi mår, bakom sminket ser man att min hud ropar på hjälp. Andas, ta det lugnt och visa världen den riktiga sanningen.

Här är jag osminkad, under den starka skönhetslampan som visar allt.

medicalspa

LORD visar jag verkligen denna bild? Detta är jag. Helt naturlig. Varför visar jag Er detta? För att jag vill visa att allt inte är perfekt, jag är jag och jag är stolt över att våga vara mig själv.

Men det jag inte gillar i min hud, går att förändra. Jag har gång på gång försökt, men nu har jag hittat en person som får vässa sin kunskap och ta sig ann mitt ansikte.

Anna Beck-Friis som är välkänd i Stockholm, har nyligen öppnat upp Stockholm Medical SPA. Medicinskhudvård är precis vad min hud behöver och just Anna har arbetat med det i över 25 år.

Så hur blev resultatet efter första besöket i fredags? Fortsättning följer, men redan idag har min omgivning kommenterat att jag har fin hud…

johanna engberg1

En liten svartvit sneak-peak från idag

 

 

 

Homemade ice cream

Av:  |  2014/10/19

Det var vansinnigt enkelt att göra den här mango “glassen”. Du behöver bara en mango, som du skalar och delar på mitten(runt kärnan). Sedan sticker du in glasspinnen i ena änden och lägger in i frysen. Voila, nu har du supergod mangoglass!

It was so easy to make this homemade mango “ice cream”. You only need a fresh mango that you peel and cut in half(around the core) and two ice-cream sticks. Then you insert the stick in one end of it and put in the freezer. Voila, now you got delicious mango ice-cream!

IMG_6189 IMG_6180 IMG_5879

Susanne kopia

Partytime

Av:  |  2014/10/18

 

get-attachment

get-attachment-5

Hej hej från mig

Av:  |  2014/10/18

Hej, följer du mig på Instagram?

Vad kul det vore om jag når 4000 följare imorgon. In och följ @byengberg

johanna engberg

NYC I LOVE YOU!

Av:  |  2014/10/18

 

 

get-attachment-6

Tillbaka i NYC möte med afton galaklänning designern Kati Stern som designar Venexiana

get-attachment-5

Gick igenom bildena från LA med gulliga Donna, sedan ett glas vin hos Cathrine Ahnell på hennes galleri, Catherine Ahnell Gallery, jag såg tidningen Grey som hade Tali Lennox, Annie Lennox dotter som omslagsmodell. sen middag mid Fabio som äger den italienska restaurang kedjan Serafinas.

PARTY PREP FAVOURITES

Av:  |  2014/10/18

När jag har tid brukar jag alltid förbereda min hud för kvällens festligheter! Det här är några av mina favoritprodukter jag brukar använda.

When I’ve got the time I always make sure to prep my skin for upcoming festivities! This is some of my favorite products.

1. EOS lipbalm coconut/vanilla 2. St,Tropez, self tan dry oil 3. Dark chocolate body scrub(I always use it on dry skin and it makes it baby smooth) 4. Dr.Obagi primer(the best!) 5. Glam Glow Powermud facial mask 6. Filorga, time-filler eye cream 7. Maria Åkerberg, Papaya Peeling, facial peeling that leaves your skin soft and hydrated. IMG_8375 copy

IMG_8379

 

Susanne kopia