7 tips för en fräsch start på det nya året

Varje nyårsdag säger många av oss samma sak: ”Jag ska aldrig dricka igen”. Helt ärligt känns det ganska omodernt att gå all in med alkoholen, men vi vet ju alla att det är lätt att trilla dit under kvällens gång. Här är sju knep du kan ta till för att starta 2017 lite piggare.

Breakfast At Tiffany's - 1961

Drick mycket vatten
Under dagen innan firandet, under kvällen, innan du går och lägger dig – och se för guds skull till att ha ett stort glas bredvid sängen som du kan svepa när du vaknar. Riktigt rutinerade personer laddar dessutom upp med brustabletter som Berocca eller Resorb, och en huvudvärkstablett som de tar innan läggdags.

 

Breakfast At Tiffany's - 1961

Investera i en facemist
Är det redan kört? En återfuktande facemist gör att du åtminstone känner dig lite fräschare och gör att du piggnar till. Redaktionsfavoriterna kommer från Elizabeth Arden och Caudalie.

 

Breakfast At Tiffany's - 1961

Skippa skräpmaten
Varför mata kroppen med skräp när den befinner sig i sitt sköraste tillstånd? Fyll kylen och skafferiet med bra fetter, som avokado och lax, ägg fyllda med protein och och stilla sötsuget med frukt eller fruktjuice som innehåller fruktos som förkortar bakfyllan – och som dessutom ger dig en vitaminboost som heter duga. Bananer och kokosvatten är dessutom packade med kalium som får baksmällan att gå över snabbare.

 

MBDPAWH EC001

Ta ett varmt och skönt bad (eller dusch)
Även om det inte har en uttalad effekt för att bota din baksmälla så mår du ofta bättre efteråt. Utsmetade sminkrester och ett hår som stinker rök gör ingen gott dagen efter.

 

Breakfast At Tiffany's - 1961

Förbered något kallt att lägga på och under ögonen
Klassikern kylda gurkskivor, en ögonmask, två skedar som du lagt in i frysen dagen innan eller de gamla hederliga påsarna med frysta grönsaker – det mesta som är fryst funkar. Förutom att kylan gör dig lite piggare drar blodkärlen ihop sig och minskar eventuell svullnad på ögonen.

 

BREAKFAST AT TIFFANY'S Audrey Hepburn 1961

Sov ut
Se till att du har en nyårsdag helt utan måsten. Du kommer knappast att vara sugen på den där familjemiddagen eller brunchen hos bästa kompisen, vi lovar.

 

Breakfast At Tiffany's - 1961

Drick inte för mycket
Det mest självklara tipset av alla, men blir du så berusad att du knappt kan prata eller gå själv får du knappast en särskilt härlig nyårsdag – eller nyårsafton heller, för den delen.