Acne skapar årets revolver

Den välkänt knutna revolvern för Non-Violence tolkas i år av ingen mindre än vår svenska Jonny Johansson, Creative Director hos Acne Studios. Den färgglada pistolen, Acne For Peace, vill representera en värld där alla ska få känna sig trygga.

 

Imagine a world in peace heter konstprojektet som består av en serie handmålade revolvrar och som tidigare tolkats av bland annat Paul McCartney, Yoko Ono, Muhammed Ali och Håkan Hellström. Nu har det blivit den svenska modedesignern Jonny Johansson från Acne Studios tur att tolka den världskända fredssymbolen.

– Min tanke med designen Acne For Peace är att återspegla den färgvärld där jag tycker att vi alla ska känna oss hemma. För vem kan inte stå bakom Non-Violence? Det borde vara en självklarhet, men ändå är det något som måste understrykas och därför kändes det viktigt för mig att göra skulpturen, säger Jonny Johansson, Creative Director hos Acne Studios.

Revolvern ”The knotted gun” skapades ursprungligen 1980 av konstnären Carl Fredrik Reuterswärd till minne av hans vän John Lennon som blev skjuten till döds utanför sin lägenhet i New York. Carl Fredrik Reuterswärd gav sedan välgörenhetsorganisationen The Non-Violence Project Foundation alla rättigheter till att använda symbolen som sitt varumärke i deras arbete för social förändring och fred i världen.

– Att sammankoppla Jonny Johanssons kreativa passion med ett projekt som jobbar för fred känns otroligt viktigt och inspirerande. Vi ser framemot årets kommande designsatsningar och att med dessa fortsätta påminna om att konflikter kan förstås och lösas utan våld, säger Blaise Oberson, CEO, Non-Violence Project Foundation.  

Acne For Peace säljs  HÄR och priset för en revolver är 4 500 kr.