Bea Åkerlund för IKEA

IKEA lanserar en inredningskollektion som andas mod och originalitet – precis som designern bakom den. Modeaktivisten och stylisten Bea Åkerlund har i ett samarbete med varuhusjätten IKEA skapat OMEDELBAR, en kollektion som utgår ifrån att hemmet är en plats där vi kan uttrycka våra passioner och visa vilka vi är.

– Med OMEDELBAR kollektion hyllar vi individualiteten och uppmuntrar unga människor att gå sin egen väg. Bea är en fantastisk förebild och ett bevis på att en orädd attityd och hårt arbete kan ta dig dit du vill. Att klä upp både sig själv och sitt hem ska vara kul, och precis som med modeaccessoarer kan några få utmärkande inredningsdetaljer förstärka eller lyfta en look. Kollektionen ger oss en glimt av Beas spännande värld, säger Karin Gustavsson, kreativ ledare IKEA of Sweden.

Less is not more i det här samarbetet. Det bjuds på både lekfulla och uppseendeväckande produkter som utmanar konventionerna.

– Att jag har fått chansen att skapa en kollektion tillsammans med IKEA, och dela min vision med världen är en dröm som nu blir sann. Jag är en person som dras till både högt och lågt. Att skapa produkter som blir tillgängliga för många är helt fantastiskt.

Men vi får hålla oss i skinnet. Kollektionen har Sverigepremiär den 9 mars 2018. Vi väntar, så klart, med spänning…