3 spartips i februari

Att ta med matlåda istället för att äta lunch ute kan spara många hundralappar per vecka.

I samarbete med Freedom Finance.

Vi har precis klarat av årets fattigaste vecka, den innan lönen kom i januari, men det finns ingen anledning att slösa bort våra surt förvärvade pengar bara för att vi fått påfyllning på kontot efter decembers alla utgifter. Ett bra knep är att spara in på kostnader som du kanske inte tänker på –  därför presenterar vi 3 smarta spartips!

1. Gör lunchlådor för hela veckan
Att äta lunch ute är en typiskt dyr vana, gör istället lunchlådor på rester från middagen eller gör ett storkok en gång i veckan. Även en liten sak som att strunta i takeaway-kaffe kan spara förvånansvärt mycket pengar på en månad. Om du brukar köpa en latte om dagen på arbetsveckorna sparar du minst 600 kronor på en månad. En termosmugg kan vara din nya, ekonomiska kompis!

2. Planera!
Att ha en ordentlig inköpslista är alltid ett bra knep för att undvika onödiga kostnader. I butiken finns många lockelser och det är lätt att falla för impulsköp. Gå igenom hemma vad som redan finns. Kryddor är till exempel en typisk sak man plockar på sig i affären för att ta det säkra före det osäkra. Men det är onödigt att ha tre oöppnade burkar kanel i skåpet.

3. Samla lån och krediter
Se över dina befintliga lån. Att ha många olika lån kan bli dyrt i längden. Dels på grund av att flera lån kan innebära flera höga räntor, och dels att du kan tvingas betala aviavgifter och uppläggningsavgifter för varje enskilt lån. Genom att samla alla lån på ett ställe kan din månadskostnad minska avsevärt. Samla eller jämför lån genom att fylla i låneansökan online på Freedom Finance.

Inlägget är ett samarbete med Freedom Finance.