Jul i London

Ett gemensamt julklappstips från många av er var att åka till London och sköta shoppingen inför jul där. Därför tänkte vi bjuda på en liten Londonguide, just nu finns det dessutom dagsbiljetter tur och retur för tusenlappen hos British Airways. Så åk till London över en dag om du, precis som vi, har ont om tid i julstressen men vill uppleva den där fantastiska julkänslan som bara London kan erbjuda.

 

För att komma i julstämning direkt så bör dagen börja på en mysig julmarknad. I Hyde Park hålls Winter Wonderland som förstås är fyllt med marknadsstånd och som även erbjuder skridskoåkning på en stor isbana. Andra populära marknader är Christmas by the River at London Bridge City och Crystal Palace Winterfest.

Med julandan på topp kan dagen fortlöpa i stadens shoppingstråk runt Oxford Street. Vid den här tiden på året är det förstås upplyst med glittrande dekorationer. För att få ännu mer effektiv julshopping kan det vara smidigt att checka in sig på ett varuhus såsom Liberty London, Harrods och Selfridges. Om man gärna strosar bland exklusiva modemärken och vintageplagg bör man även smita inom Covent Garden och Seven Dials.

Efter att ha avverkat ett par klappar kan det vara mysigt med en klassisk afternoon tea. När det kommer till detta fenomen finns det verkligen hur mycket som helst att välja på. The Ritz, Sketch, Mr Foggs och Rosewood Hotel är några toppexempel där scones och bakverk serveras med härligt te och bubbel.

Ett perfekt avslut på dagen vore att sen besöka en julkonsert. London svämmar över av vackra konserthallar som erbjuder alla möjliga sorters föreställningar. Med familjen kan det vara speciellt kul att besöka en sing-a-long där alla klassiska Christmas Carols sjungs av publiken tillsammans med en professionell kör och orkester. En annan favorit för att slungas direkt in i julmagin är Nötknäpparen som förstås sätts upp som en balett på The Royal Opera House.

Den här guiden skulle kunna fortsätta i all evighet med tanke på hur otroligt mycket London har att erbjuda. Här har vi dock en kort version så man har något att utgå från vid ett besök, men det härliga är ju också att bara flyga över och se vart dagen tar en!

Sponsrat inlägg.