Aida Vrazalica

Hon sökte över 200 jobb innan hon fick napp i modebranschen i Stockholm, trots att hon hade toppbetyg och arbetslivserfarenhet från modemetropolen Milano. Som Pr-chef vädjar nu Aida Vrazalica till Modesverige: våga öppna era dörrar! 

Text: Jonna Dagliden Hunt
Foto: Jaeck Szoph

Att ta sig in i den svenska modebranschen kan vara nästintill omöjligt. För att få praktik krävs både utbildning och jobberfarenhet – en ond cirkel som bara tycks kunna brytas med rätt kontakter. Det här är något som pr-chefen Aida Vrazalica vill ändra på. Hon kom till Karlskoga som 5-åring tillsammans med sin mamma och storebror efter att de flytt från kriget i Jugoslavien, där Aidas pappa tragiskt miste livet.  

Trots den tuffa starten har Aida alltid varit målmedveten. Direkt efter gymnasiet flyttade hon till Milano för att plugga, och blev kvar i sex år. Men fastän hon fick bra jobberfarenhet och toppbetyg från en av världens bästa skolor i mode och design tog det lång tid innan hon fick en chans i Stockholm. 

– Jag tror jag sökte över 200 jobb. Jag kom på intervju på fyra av dem. Jag förstod aldrig vad det var som skavde. Min utbildning motsvarade svenska skolor som Berghs och Beckmans. Istituto Marangoni där jag läste i Milano var rankad topp fyra i världen. Hur kan det inte vara ett plus? Jag hade en kandidatexamen, toppbetyg och 2-3 års arbetserfarenhet från internationella varumärken. Det räckte inte.  

Aida saknade erfarenhet från Sverige fick hon veta från de företag hon sökt jobb på. Men hon gav inte upp. Aida bloggade och hjälpte företag med sociala medier. Efter en tid fick hon napp. En av de chefer hon frilansat för under sin tid som arbetssökande skulle öppna upp Agency V i Stockholm – en pr-byrå som även har kontor i Berlin, Köpenhamn, Oslo och New York. Hon började som Showroom manager, men fick snabbt mer ansvar. I dag är hennes titel Head of PR.

– Dagens ungdomar måste göra praktik och ha två års erfarenhet. Det är förnedrande. Det är vad jag försökt komma bort ifrån. Jag har varit på Agency V i tre år, och jag har satt en regel att varje säsong ta in minst en praktikant från utlandet. Nu har vi haft assistenter från världens alla håll och kanter: Grekland, Japan, Pakistan och Finland. Det alla har gemensamt är att ingen annan byrå ger dem chansen då de måste ha erfarenhet från Sverige. Vi tänker tvärtom, vi ser rikedomen i att ha haft någon här från alla håll och kanter. Just det har varit Agency V:s styrka sedan start; det internationella perspektivet och erfarenheten. Av elva av våra praktikanter har sju fått jobb direkt, vissa hos oss och andra är kvar i modebranschen. Vi har dubblat vår kundportfölj och nästan växt ur våra lokaler. Vi har även med push från min sida öppnat ett Agency V i Oslo med en partnerkonsult, säger hon. 

Vilka är dina bästa tips för att slå sig in i modebranschen? 
– Jag har gått en väg som inte många går. Men vilja är allt. När jag läser CV:n är det inte din utbildning eller ett bra jobb som väger tyngst. Det är snarare ett personligt brev som är väldigt personligt. Jag letar efter anledningen till varför man vill jobba hos oss. Vad kan du göra bättre än det vi gör? Jag vill känna att mina anställda ger mig wow, och lär mig något likväl som jag lär dem. 

Vilka är dina främsta styrkor? 
– Driv och vilja. Jag reflekterar mycket över min person. I grundskolan fick jag ett omdöme som löd ”Fortsätt utveckla ditt ledarskap.” Jag som gick i 7:an förstod inte var det innebar. Då trodde jag att det var lika med att vara chef. Men i dag förstår jag att det handlar om att man tillsammans lyfter till nya höjder. Jag är även orädd – jag flyttade från Karlskoga till Milano, trots att jag bara varit där en helg innan. Jag kände ingen där och ville umgås med italienare istället för svenskar för att lära mig språket. Jag försöker även se människor runt omkring mig. Visst, jag drivs av att bygga bolag, men jag har en större drivkraft i att bygga människor. Jag vill att både mina assistenter och chefer utvecklas i min närhet. Det handlar om att bygga något tillsammans.  

Finns det något du är extra stolt över på jobbet? 
– På tisdagar har vi något som heter Think Tank. Klockan 10 samlas vi och alla slänger ut sina idéer. Vi går igenom vår kundportfölj och bestämmer till exempel att vi ska sätta extra fokus på de varumärken som behöver extra hjälp. Jag fick feedback från våra praktikanter att även de ville vara med på det här. Nu är de alltid med på mötet och vilken boost de fick av det. Och vilka idéer som kom fram! 

Vad behöver modeindustrin i Sverige göra bättre enligt dig?  
– Öppna dörrarna. Se hur andra branscher gör. Jag läste en artikel i Dagens Industri där vd:ar och chefer hade fått gatusmarta unga människor som mentorer. Det var Fryshuset som låg bakom initiativet. Åtta chefer fick varsin ung mentor som skulle coacha dem i gatusmart ledarskap. Jag älskar hur de vred på perspektivet. Folksams chef sa bland annat att de fått ut massor av det här, de vill ju nå ut till alla. Jag vill också ha en ung coach, någon som får mig att öppna mina sinnen. Det måste ändras i Modesverige – man måste våga öppna dörrarna. Jag inspireras av integrationsinitiativ som Invitationsdepartementet och Kompis Sverige, som båda bjuder in folk som får lära från dig, men där man även lär från varandra, säger Aida stolt.  

3 snabba med Aida 

Jag inspireras av: Min mamma. Hennes historia och liv är inspirerande. Hon flydde från kriget i Jugoslavien till Karlskoga som ensamstående mamma och började jobba på en gång. Hon hade till och från tre jobb för att försörja oss. Min pappa dog i kriget. Om hon kunde klara livet under de omständigheterna med en sådan enorm livsglädje kan jag klara vad som helst.   

Jag brinner för: Jag har precis börjat ett samarbete med det kvinnliga nätverket Her Global network som finns 11 städer världen över. Än så länge är det ett sidoprojekt men jag hoppas det blir mer framöver. Det är fantastiskt att vara en del av det, speciellt eftersom jag har en dotter. Jag vill att hon ska växa upp med insikten och övertygelsen om hennes styrka som tjej och inte möta motstånd på grund av det. 

Min jobbstil: Jag jobbar med mode och älskar kläder. Men i min umgängeskrets är jag den som pratar minst om det. Det har alltid kommit enkelt till mig. Jag tänker inte så mycket på vad jag ska ha på mig. Jag älskar blandningen av kvinnligt och manligt. Jag gillar naturmaterial och strukturella uttryck men att de sedan formas kring min kropp och lyfter fram det feminina. Just nu tycker jag om kostymer från 90-talet. Jag handlar mycket vintage, framför allt från onlinebutiken Vestiaire Collective.