Bäst i test: Lermasker

Inför en förhoppningsvis lång och varm sommar är det god tid att boosta huden! Vi har testat fyra lermasker som ska återfukta vår hud och göra den redo för sommarsolen.

 

Purifying Lay Masque
299 kr, Exuviance
En härlig lermask som doftar fräscht, är lättapplicerad och torkar snabbt. Den svider och sticker en aning på huden, och den känslan sitter kvar även efter borttagning. Men det gör också att det känns som att masken verkar länge. Huden blir dessutom ren och silkeslen efteråt!
Betyg: 4,5/5

Dermaclear Trans-Foam Clay
99 kr, Dr Jart+
Vår nya favorit i badrumsskåpet! Den härliga ljusrosa svalkande lermasken fördelas smidigt över ansiktet, och när den sköljs av förvandlas den till en skummande rengöring. Huden känns babylen efteråt, och vissa upplevde även att porerna blev mindre.
Betyg: 5/5

Deep Cleansing Detox Mask
299 kr, Estelle & Thild
En ekologisk lermask som är baserad på bentonitlera och har en lättare konsistens än en vanlig lermask vilket gör att den inte stelnar på samma sätt. Den ger en skön, svalkande känsla vid applicering, och behöver bara användas i några minuter. Huden känns både mjuk, ren och återfuktad efteråt.
Betyg: 4,5/5

Deep Clean Clay Mask
329 kr, Gilda
En mild och behaglig mask som funkade bra även för dem som har känslig och lättirriterad hud. Masken verkar lugnande på huden och gör att den känns mjuk och len efter användning. Även den milda och fräscha doften var uppskattad. Det enda vi skulle kunna önska är en mer rengörande effekt.
Betyg: 4/5