Bäst i test: Solskydd till ansiktet

Njut av solen med gott samvete i sommar! Vi har testat fyra olika solskyddsprodukter för ansiktet utöver att förebygga solskador även vårdar huden. Välj och vraka bland några av säsongens bästa UV-skydd.

 

Sun Face Shine Control Cream SPF 30
110 kr/50 ml, Nivea
En lätt och kladdfri solkräm med mattgörande effekt som absorberar överflödig olja från hudens yta. Doftar som klassiskt solskydd, behagligt men aningen starkt. Gifter sig inte så bra med smink då den lätt smular. Funkar bäst för en dag i solen utan smink.
Betyg: 3/5

Sun Face Cream Anti Age SPF 30
150 kr/40 ml, ACO
Ett härligt solskydd på tub med pumpfunktion som gör det enkelt att dosera rätt mängd. Passar bäst på torr hy då den absorberas snabbt och makeupen sitter lika bra som vanligt. Pluspoäng för att solskyddet hjälper huden att stå emot tecken på för tidigt åldrande. Räcker i sex timmar.
Betyg: 3/5

Anthelios XL Ultra Light Fluid SPF 50+
185 kr/50 ml, La Roche-Posay
Ett oparfymerat och ultralätt solskydd som snabbt sjunker in i huden och lämnar en silkeslen yta. Passar perfekt att använda under makeup då den varken smular eller känns fet på huden under dagen. Fantastiskt hur de lyckats få till en sådan lätt formula med så hög SPF! Full pott i alla kategorier.
Betyg: 5/5

Daily UV Face Mousse SPF 30
199 kr/75 ml, EVY
Ett solskydd i mousseform som absorberas snabbt av huden. Kommer i en behändig tub som inte kladdar men doserar lite väl mycket. Moussen känns svår till en början men man listar snabbt ut hur den appliceras bäst – gnugga händerna med moussen, smörj in ansiktet och klappa sedan in överflödet. Stort plus för att den endast behöver återappliceras var sjätte timme.
Betyg: 4/5