Busnels ägare Louise Falkenberg om visningen och nästkommande kollektion

Igår intog modesverige dag ett på säsongens modevecka inför hösten och vintern 2017. Stockholm bjöd på kallt och grått väder, men det hindrade minsann inte alla färgglada och härliga outfits som prydde gatorna och köerna in till visningarna.

Kl. 17.00 slogs dörrarna på Berns, stora salongen, upp för Busnels visning och platserna inne vid catwalken fylldes snabbt upp.

busnel-3

Vi fick ta del av lager på lager i stickat, stora halsdukar och mängder av snyggt grått i olika nyanser. Ett extra öga slängde vi på de snygga utsvängda skinnbyxorna som var återkommande under hela visningen.

busnel-2

busnel-4

Efter visningen och alla jublande applåder smet Plaza Kvinnas modeassistent Ebba Bengtsson bakom kulisserna för att byta ett par ord med Louise Falkenberg, ägare av Busnel.

Kollektionen var ett designsamarbete med den välkända stylisten Robert Rydberg som även stod för stylingen av visningen, något som Falkenberg var väldigt nöjd över.

– Jag känner mig jätteglad!

Det var Louises reaktion när vi mötte henne backstage, där lovord och hyllningar strösslades över henne och teamet. Man kunde märka på henne att hon var lycklig över resultatet, och när hon fick frågan om vilken hennes favoritlook var kunde hon till en början inte välja.

busnel-5

– Thin stripe, det gråa tycker jag nog bäst om. Jag tycker att det tar för sig och är väldigt stiligt.

Och vi kan inte annat än att hålla med. Busnel satte ribban för grått och vi är mer än förväntansfulla på att se om någon annan designer kan toppa dem.

Louise Falkenberg berättar också att hon redan nu börjat planera inför Spring/Summer 2018, och att det är viktigt för henne att stega vidare, inspireras av nya saker och inte gå för mycket i samma banor som tidigare säsonger. Vi är såklart nyfikna på vad hon har tänkt sig men det kan hon såklart inte avslöja. Däremot hade hon ett bestämt svar på frågan om vilken färg hon skulle använda i sin kommande kollektion, om hon bara fick möjlighet att använda en – nämligen blått.

– Det är stil, passar varumärket och rätt årstid och finns i många olika nyanser.

Det fick avrunda vårt möte och nu undrar vi såklart om vi kommer få se det blåa i hennes nästkommande kollektion.

Av Ebba Bengtsson