Fokus: Icona Pop

Efter tio år som bästa vänner och musikduo är Icona Pop starkare än någonsin. Inför släppet av den nya EP:n har Plaza Kvinna träffat Caroline Hjelt och Aino Jawo för att prata om systerskap, kärlek och framgång.

 

Musikbranschen är inte direkt känd för att vara lätt. Hur mycket lättare tror ni att det har varit för er just för att ni är två?

Aino: – Det har varit A och O. Vi har ju en massa kompisar som det också gått väldigt bra för och jag beundrar dem verkligen för att de har orkat kämpa på egen hand. Vi har stött på så otroligt många grisar under vår lilla framgångsaga – de som inte har trott på oss och försökt att förändra oss. Men det är en stor skillnad på nu och då. När vi började var det till och med ovanligt att tjejer DJ:ade. Ibland när vi skulle börja spela kunde det komma fram någon till oss och säga: ”Där tycker man på play”. Så tröttsamt. Vi såg det som vår uppgift att göra det lättare för tjejer efter oss – och jag tycker att vi har gjort ett bra jobb. Vi bestämde oss för att komma in på de mansdominerade områdena och lämna ett avtryck.

Läs hela intervjun med Icona Pop i senaste numret av Plaza Kvinna, ute i butik nu!

Vi såg det som vår uppgift att göra det lättare för tjejer efter oss.