H&M:s nya designsamarbete är här!

I helgen stod det klart: H&M:s designsamarbete för 2018 skapas av Jeremy Scott och Moschino! Om några månader kommer kollektionen Moschino (tv) H&M ut i butikerna.

Under en livesändning på Instagram från festivalen Coachella i Kalifornien kom nyheten om höstens samarbete mellan H&M och Moschino. I ett samtal mellan Moschinos creative director Jeremy Scott och supermodellen Gigi Hadid avslöjades samarbetet, och Gigi visade upp kollektionens första look.

Moschino (tv) H&M kommer innefatta plagg för både kvinnor och män. Jeremy berättar på hm.com att han i över ett decennium samarbetade med Adidas för att göra hans design tillgänglig i en lägre prisklass. Nu är det dags för Moschino att nå ut.
– Jag vill nå en ännu mer internationell publik, till ett rimligt pris. Med H&M kan Moschino finnas över hela världen. Det känns spännande. Inte bara för mig, utan också för märkets fans.

Jeremy Scott & Gigi Hadid. Foto: H&M

Det kommer kännas som en greatest hits-kollektion.

Jeremy meddelar också att kollektionen kommer innefatta figurer från tecknade serier (vilket känns fullt rimligt efter tidigare kollektioner där bland andra Svampbob Fyrkant och Musse Pigg fått inspirera plagg!) och andas Moschino.
– Det kommer kännas som en greatest hits-kollektion, men jag lovar att den fortfarande kommer vara ny och kännas fräsch.

Läs hela intervjun med Jeremy Scott HÄR för att få reda på mer om det kommande designsamarbetet.

Kollektionen finns tillgänglig i utvalda H&M-butiker och på hm.com från den 8:e november.

H&M:s Creative Advisor Ann-Sofie Johansson tillsammans med Jeremy Scott & Gigi Hadid. Foto: H&M.