JW Anderson goes Converse

JW Anderson och Converse är tillbaka med ett tredje samarbete, som blir det sista släppet i den första säsongen av gemensamma kollektioner. Med kollektionen New_Classics skapas nya tolkningar av den ikoniska Converse-siluetten. 

 

Samarbetet inleddes i höstas med Glitter_Gutter där den traditionella ikonen lyftes på ett mer glamoröst sätt och uppföljdes sedan med Simply_Complex där nya material och modeller introducerades. Nu landar den sista kollektionen, New_Classics, där avslappnat och bekvämt möter tekniskt. Gemensamt för de tre kollektionerna är att samarbetet fortsätter sudda ut gränserna mellan high fashion och street style.

Kollektionen består av den vintage- och ballettinspirerade versionen av Chuck Taylor-sneakern som vi första gången såg Jonathans tolkning i kollektionen Glitter_Gutter, samt den högre varianten av Chuck Taylor, vilken vi först fick bekanta oss med i det senaste släppet. I New_Classics återtar Jonathan klassiska element och förenar dem med spännande naturmaterial och skapar en uppsättning skor med en lätt rå, techig känsla. 

Skorna har designats i en bomullsmesh. Detaljerna av läder, och det höga skaftet för Chuck Taylor 70 XX HI med snörning hela vägen upp, tillåter en mängd olika stylingalternativ. 

Kollektionen hittas hos converse.com och hos j-w-anderson.com från och med den 4:e april.