Makeup-stjärnan listar sina bästa skönhetstips

Fransyskan Terry de Gunzburg är en legend inom skönhetsindustrin. Under sin över 40 år långa karriär har hon bland annat hunnit med att jobba som makeupartist samt creative director på YSL Beauté där hon bland annat tog fram den ikoniska Touche Èclat. Sedan 1998 driver hon sitt eget framgångsrika skönhetsmärke By Terry. 

 

Vad är skönhet för dig?
– Skönhet är definitivt ingen stereotyp, det är självsäkerhet i att vara sig själv. Att uttrycka sin personliga stil, acceptera sina fel och framhäva sina styrkor.

Var hittar du din inspiration?
– Jag hittar den överallt och när som helst. Jag kan bli inspirerad av ett kristallklart vatten, av en halvdöd ros och av din ögonskugga. Jag inspireras mycket av kvinnor men väldigt mycket av naturen – inte bara av träden, växterna och blommorna utan av landskapet, som en vacker blå himmel som möter det bruna i bergen. Men även av en vacker tavla på ett museum, en opera eller film. Ja, som du hör är det allt mellan himmel och jord!

Vad tycker du att man alltid bör tänka på när man skapar en skönhetslook?
– Lyster, det kommer före att skapa täckning och perfektion. Tänk på att försöka bevara den naturliga fräschören. Idag tillåter verkligen produkterna oss att leka fram den naturliga looken – även fast den inte alltid är lika äkta som den ser ut. Låt din makeup vara levande, för du lever inte livet genom Instagram!

Vad är ditt generellt bästa skönhetstips?
– Att ta hand om sin hy! Det är viktigt att varje dag rengöra, återfukta och skydda. Ett annat tips är att ibland kanske ge sin normala look en liten twist, som att addera ett par röda läppar som du normalt sett inte bär. Ibland kanske du till och med kan gå till gymmet med läppstift? Jag tycker att ett rött läppstift kan vara som ett par höga klackar, som gör att jag känner mig extra feminin och ger mig den där lilla extra självförtroende-boosten.

Terry de Ginzburg har en lång och gedigen karriär inom skönhetsindustrin bakom sig. By Terrys flaggskeppsbutik i Galerie Véro Dodat är en oas för skönhetstörstande parisiskor.

Vilka produkter bär du alltid med dig i handväskan?
– Mitt Baume De Rose och läppstift – det är nästan alltid ett rött läppstift. Och concealer som jag lägger i ögonvrån och under ögat för att fräscha upp min look under dagen.

Hur ser den perfekta skönhetslooken ut enligt dig?
– Det är väldigt individuellt och jag tycker att en look är perfekt när den är anpassad efter just din personliga smak och stil.

Hur skiljer sig din vardagliga look mot din festmakeup?
– Den är ganska lik min vardagliga look men jag adderar mer fransar, kanske även en eyeliner och röda läppar. Jag gillar även att addera lite extra highlighter och kanske en guldig ögonskugga. Men mitt trademark är helt klart rött läppstift.

Bästa sättet att få läppstiftet att hålla längre?
– Att använda rätt textur – om man använder matt läppstift håller det i regel längre än ett glansigt. Förbered gärna läpparna med lite balsam och ta därefter bort överskottet. Ett annat bra tips är att applicera i lager och gärna rama in läppen med en läppenna.

Lyster kommer före täckning och perfektion

Den starkaste skönhetstrenden den här våren?
– Strobing är fortfarande en stark trend – det vill säga mycket lyster istället för att konturera med skuggor. Det ska vara hälsosamt och fräscht med, mycket lyster och naturligt rosatonade kinder och läppar.

Den största skönhetsmissen?
– Att använda för mycket smink och att försöka efterlikna andra för mycket. Det blir ofta fel när man följer en bild eller person som inte går att jämföra med ens egen personlighet och uttryck. Verkligheten ser sällan ut som på Instagram där man använt speciella ljus och filter. Se även upp med att använda för mycket täckning – less is more.

Skönhetsrutin du inte kan leva utan?
– Min hudvårdsrutin som består av att först tvätta mitt ansikte med tre olika rengöringar – en olja, en creme och ett micellärvatten. Sedan avslutar jag med en toner, serum och kräm.

Ditt senaste skönhetsinköp?
– Den nya elektriska hårborsten från Dafni. Jag tvättar mitt hår varannan dag och blåser det aldrig och den ger en snygg, slät finish. Jag köpte nyligen även den senaste Clarisonic-borsten. Jag är beroende av att testa nya elektriska skönhetsprodukter, haha.