Skönhetsredaktören: Vårens beautytrender!

Beautylookerna på vårens visningar skvallrar om att vi går en minst sagt spännande skönhetssäsong till mötes. Från färgsprakande ögonlock till klarröda läppar och kortklippta pojkfrisyrer. Låt dig inspireras av de rykande färska trenderna, utvalda av vår skönhetsredaktör Susanne Barnekow.

 

RÖDA LÄPPAR
Vi ska nästan bli bländade av vårens trendigaste läppfärg. Klarröda läppar är en riktigt snygg detalj som du kan addera till vilken makeuplook som helst, men vill du vara en riktig trendslav kombinerar du den klatschiga kulören med en i övrigt enkel och avskalad makeup.

SHORT BUT SWEET
Den kortklippta, pojkiga frisyren dominerar på vårens catwalks. Helst ska den vara lite rufsig och gärna ha en lugg som ramar in ansiktet. Riktigt snyggt och praktiskt tycker vi – framför allt under de stundande varma sommarmånaderna.

WET LOOK
En look som är lika snygg på stranden som på kvällen. Du kan variera den på olika sätt genom att låta längderna vara torra eller genom att sätta upp det i en knut och låta några slingor falla ner över ansiktet. Vrålsnyggt helt enkelt!

CAT EYE
Den här säsongen har alla gränser suddats ut när det kommer till våra älskade cat eyes. På catwalken visades såväl den traditionella formen som mer moderna varianter där man lekt med både färger och former. I vår är det bara fantasin som sätter gränser för hur du bär din kattiga eyeliner. Varför inte våga prova något nytt?

AU NATUREL
Det är tacksamt med skönhetstrender som inte kräver så mycket engagemang – framför allt när det samtidigt är riktigt snyggt! Vi älskar den här avslappnade stylingen där håret lufttorkats och antagit sin naturliga form.

COLOUR SPLASH
Vårens skönhetstrender bjuder naturligtvis på massor av färg! Den här säsongen är det ingen specifik färg du ska fokusera på. Det viktigaste är att du bär någon – och att den lyser starkt. Mest färgvariation hittar vi runt ögonen, från lila och turkosa eyeliners till koboltblå och orange ögonskuggor.

SKIN IS IN
Den naturliga looken är fortsatt trendig även i vår. Här står huden i fokus och ska stråla genom basen (om man bär någon över huvud taget). Lägg extra krut på hudvården och använd dig gärna av flytande produkter med skimmer för att addera en naturlig lyster. Looken matchas helst av naturliga längder eller en lös, enkel hästsvans.

SMOKY EYES
Låt dina ögon lämna ett riktigt avtryck på våren och sommarens festligheter. En snygg sotning kan sällan bli fel och i vår ser vi den i flera olika varianter, från den snällare bruntonade till den hårdare med inslag av metallic och glitter. Jobba fram den genom att kombinera en krämig eyeliner med matchande ögonskugga.

GLITTER & GLAMOUR
I vår bländas vi inte bara av traditionellt glitter och metallic i varierande former och färger, utan även av iögonfallande stenar som fått ta plats runt ögonen, på läpparna och på naglarna. Kombinera gärna både glitter och stenar för extra hög glamourfaktor, eller addera en liten gnutta till en nedtonad beautylook. Den här härliga trenden får gärna hänga kvar ett tag till om ni frågar oss!