Stil utan gränser

Acceptans och gränslösa uttryck är ledorden i Zalandos vårkampanj ”Me. Unlimited.”. Fyra färgstarka personligheter medverkar i kampanjen och en av dem är den franska sångerskan Sonia Ben Ammar. Sonia balanserar livet som modell med skådespeleri och musik, och Plaza Kvinna har fått en exklusiv intervju med den franska inspiratören.

 

Hur påverkas din stil av att du bor både i Paris och i USA?
Det är en sådan märkbar skillnad att bo i två så olika städer som Los Angeles och Paris och det har inneburit att min stil har blivit mer mångsidig och universell.

Vad betyder mode för dig?
Mode är vad du väljer att göra det till. Det är ett uttryckssätt som ständigt finns i mitt liv och utvecklar mig.

Hur använder du mode som ett verktyg för att uttrycka dig?
Jag uttrycker hur jag känner mig, min karaktär och personliga utveckling med mode, men också hur min ålder har påverkat min stil genom åren. Det är intressant att titta några år tillbaka och se hur mycket min smak har förändrats med min karaktär.

Vilket är ditt mest minnesvärda modeögonblick?
Mitt mest minnesvärda modeögonblick var när jag gjorde min allra första modekampanj för Dolce & Gabbana. Vi plåtade på vackra Capri och jag fick ta med mig mina föräldrar. Det kändes som en dröm!

Vad påverkar dig i dina stilval?
Mina stilval innehåller inte så mycket influenser från dagens trender, utan snarare av filmer jag ser, bilder från mina favoritfotografer och av coola främlingar som jag ser på gatan… eller egentligen varsomhelst!

Hur hinner du med både skola, skådespeleri, musik och att vara modell?
Tidsplanering och att kunna prioritera är nyckeln till att kunna balansera ditt arbete och dina passioner. Jag har alltid fått höra att det kommer att bli omöjligt för mig att kunna balansera allt, men när jag bestämmer mig för något och sätter manken till, då fungerar det.

Berätta för oss, vad gör du helst på din fritid?
På fritiden tycker jag om att koppla av. Jag tycker om stillhet. Jag tycker om att läsa böcker, kolla på film, upptäcka ny musik, vara i naturen och att hänga med mina närmaste vänner och familj.

Hur skulle du säga att din stil har utvecklats de senaste åren?
Jag skäms när jag tittar på foton på mina klädesplagg för två år sedan! Jag har absolut hittat mig själv mer genom åren och jag har förenklat min stil.

Berätta för oss hur du brukar experimentera med din personliga stil?
Jag tycker om att prova saker utanför min komfortzon. Ha på mig skor som jag normalt inte skulle ha på mig, köpa den där jackan som är alldeles för stor för mig, eller blanda färger som folk har sagt till mig att de inte går att blanda. Det är roligt att spränga gränser och upptäcka de saker som du vill behålla.

Du har många följare på sociala medier som granskar vartenda steg du tar. Hur hanterar du den uppmärksamheten som är både positiv och negativ?
Jag har aldrig varit särskilt känslig för den negativa aspekten av det, jag fokuserar mer på det positiva och följer inte heller andra människors liv i detalj, och på så sätt känner jag mig inte lika pressad. Jag gör min egen grej.

Du har vuxit upp i en värld med snabba och aggressiva sociala medier? Hur bibehåller du en ärlig, äkta och hälsosam relation till allt detta?
Jag tenderar att ta ett steg tillbaka och fokuserar på de positiva aspekterna av sociala medier och använder det som ett positivt verktyg så klokt som jag bara kan. Och lika mycket som jag använder det professionellt, tycker jag om att påminna mig själv om att bibehålla den personliga aspekten och använda den i ett gott syfte.

Du håller snabbt på att bli en ny generations utseende och röst, sprungen ur den arabiska diasporan. Hur formar dina arabiska rötter, kultur och språk dig som person?
Jag växte upp med starka arabiska rötter på min fars tunisiska sida. Jag har många arabiska släktingar så den kulturen är en del av den jag är. Jag känner en stark samhörighet med den. Och maten är min absoluta favoritmat!

Berätta för oss vad du gillar med att vara en postmillennial förebild för så många unga tjejer runt om i världen?
Jag skulle aldrig kalla mig själv för en förebild, men jag försöker att vara en förebild, särskilt för unga tjejer. Med dagens ofiltrerade sociala medier kan det vara svårt för oss unga tjejer att känna oss bekväma med våra egna kroppar. Jag hoppas kunna inspirera tjejer till att vara snälla, jobba hårt för att uppnå sina drömmar, utbilda sig och hjälpa andra som behöver det.

Vilka är dina ultimata stilikoner?
Jane Birkin, Romy Schneider, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot. Alla dessa utstrålade klass och grace.

De andra medlemmarna i ”Me. Unlimited.” är musikern Beth Ditto, idrottaren Alexandra Wester och aktivisten Hanne Gaby Odiele.