The Pop-Up of Style

Foto: Isa Foltin/Zalando

Bread && Butter av Zalando är ett av årets viktigaste modehappenings – och Plaza Kvinna var förstås på plats i Berlin Arena för att insupa det senaste inom kultur, musik och framför allt mode.

Under tre dagar fylldes 8 distrikt med över 40 olika märken som erbjöd exklusiva limited edition-produkter, förlanseringar, gav möjlighet till att designa sin egen variant av plagg och höll i workshops. Artister löste av varandra och bjöd på uppträdanden vi sent kommer glömma medan jättar från modeindustrin deltog i paneldebatter kring framtiden för mode. Nedan har vi gjort fyra nedslag från olika event som pågick under helgen. 

Cheap Monday uppmuntrade till att stå upp för sina åsikter och anordnade ett demonstrationståg med slagorden Over my dead body där alla deltagare avslutade meningen med sin individuella hjärtefråga. Som Bread && Butter-besökare kunde man leta upp någon i arenan klädd i en Cheap Mondaytröja för att vinna en jeansjacka som blev designad med eget valt budskap.

Mustafa’s Gemüse Kebap är ett av Berlins mest omtalade och hyllade mathak. Turister ser till att prioritera att köa upp till en timme för att få den fulländade upplevelsen av staden. Diesel tyckte att en tillställning som tar plats i Berlin med fokus på kultur inte kunde ske utan just Mustafa. På arenan kunde man inte bara äta denna kulförklarade kebab, utan även köpa ett plagg ur deras designsamarbete som bestod av sweatshirts, t-shirts, jeans och kepsar.

Inget event utan musik och självklart bjöds det på en maxad line up även där. Eller vad sägs till exempel om Kanye Wests senaste stjärnskott Scheck Wes? Eller den redan rutinerade 20-åringen Jaden Smith? Men det allra mest omtalade uppträdandet stod ändå legenden och ikonen Lauryn Hill för. 

Foto: Sam Smelty/Zalando

I Timberland Park var det tillfälle att pusta ut i naturen som Green Room Design installerat över 180 kvadratmeter i mässhallen. Där hölls workshops av Christopher Raeburn som återvann kasserat material från militären för att skapa väskor. Det fanns även en arbetsyta för att designa sin egen t-shirt eller plantera växter.

Foto: Sam Smelty/Zalando