Virgil Abloh till LV

Virgil Abloh. Foto: IBL

Veckans modesnackis: Off-Whites grundare Virgil Abloh tar över som herrdesigner hos Louis Vuitton. Vi spår en strålande framtid!

 

– Det är en ära för mig att få det här uppdraget. Varumärkets historia och dess kreativa integritet inspirerar enormt och jag tänker referera till dem båda när jag skapar nya paralleller till modern tid, säger Virgil Abloh om sin nya plats hos Louis Vuitton, berättar The Guardian.

Abloh började sitt arbete som stylist och creative director för Kanye West under 2009, vilket gjorde hans namn känt. Tillsammans praktiserade de båda hos Fendi i Rom, där de lärde sig modedesign, innan Abloh 2013 skapade sitt första märke Pyrex Vision. Ett år senare utvecklades märket till det vi idag ser som Off-White, vars försäljning har ökat med 230% på bara ett år. Beyonce, Drake och Hadid-systrarna är bara några av de stora ikoner som bär upp hans plagg och Abloh har under året lanserat samarbeten med märken som BYREDO och Nike. En kollektion för IKEA planeras att släppas 2019.

BYREDOS grundare Ben Gorham tillsammans med Virgil Abloh. 

– Möjligheten att få tänka igenom vad nästa kapitel av design och lyx kommer betyda för ett märke som representerar toppen av lyx, har alltid varit ett mål bland mina vildaste fantasier. Och att få visa en yngre generation att det inte behövs ett speciellt sätt att se ut för att ha min position är ett fantastisk modern anda till att börja med, säger Virgil till The New York Times.

Ablohs första kollektion för Louis Vuitton (SS19) visas under herrmodeveckan i Paris i juni och vi väntar med spänning på vad som kommer skapas hos Louis Vuitton framöver.

Grattis Virgil Abloh, säger vi!