Women Creating History

VD:n Anita Berisha är en av de kvinnor som kommer berätta sin historia.

Det är dags att förändra vår syn på vad det betyder att vara VD. Under 31 dagar i mars lyfter Tictail kvinnor i VD-positioner som alla driver företag genom plattformen. Allt från illustratörer till modedesigners kommer till tals och får dela med sig av just sin, unika historia.

 

Som samlingsplats för tiotusentals kvinnligt grundade företag vill Tictail omdefiniera vad det betyder att vara VD i dagens samhälle. Under mars månad lyfter de fram märken som drivs av kvinnor på deras globala plattform, under kampanjen Women Creating History.

Det är ingen hemlighet att världens ledande företag har en bra bit kvar på vägen när det gäller jämlikhet. 2017 var endast 32 av VD:arna på Fortune 500-listan kvinnor, vilket dessutom var det högsta antalet sedan listan började publiceras för över 60 år sedan.

Tittar vi på Sverige så finns det positiva nyheter. Under 2016 grundades över 30% av alla nya företag av en kvinna. Tar vi USA som ett annat exempel och tittar på de 9.4 miljoner kvinnligt ägda småföretag som finns där, och som bidrog med 1,5 miljarder dollar till den amerikanska ekonomin under 2015, så talar det sitt tydliga språk. Starka, kvinnliga ledare finns överallt.

Varje dag i mars kommer en ny, regelbrytande VD lyftas på Tictails sociala plattformar och i deras butik i New York. Varumärket hoppas på att kvinnornas berättelser ska förändra konversationen kring makt och ledarskap, och samtidigt uppmuntra kvinnor att omvärdera vad det är att vara VD och chef över sitt eget liv.

Svenska Ida Klamborn kommer lyftas under kampanjen.