5 fantastiska frisyrer i höst

Vi gav Moroccanoils globala hårstylist Antonio Corral Calero fria händer att skapa ljuv magi. Varsågod – här är säsongens bästa håruppsättningar. 
FOTO MARTIN PETERSSON

Skjorta, 1 499 kr, FWSS

FINT FLÄTAT
Våga satsa på kreativa flätor till vardags och håll håret helt uppsatt. Börja fläta i nacken nära hårbotten och rotera i cirkelrörelser hela vägen till toppen för att skapa en spiralform. När flätorna är klara – öppna upp dem en aning för att skapa en rörig form. Lika snygga nya som efter tre dagar när du sovit med dem!

Produkttips!
Här är det viktigt med en hårspray som ger stadga och håller frisyren ordentligt på plats. Testa Luminous Hairspray Strong, 219 kr, Moroccanoil.

Makeuptips!
Vit eyeliner och omålade fransar.

4

Klänning med cutouts, 8 555 kr, Roberto Cavalli/Stylebop

I VÅTT OCH TORRT 
En wet-look med textur är fin och avslappnad och lätt att få till. Fläta håret i tunna flätor och sov med dem undernatten, alternativt dra ett svep med plattången över dem om du vill få till frisyren snabbt. Släpp sedan ut flätorna, addera hårolja och dra allt hår bakåt. Avsluta gärna med lite hårspray för att hålla håret på plats.

Produkttips!
En hårolja som reder ut trassliga toppar och ger vacker glans till håret, Oljornas olja, Moroccanoil Treatment, 249 kr, Moroccanoil.

Makeuptips!
En gyllene sotning matchas fint med en hy full av lyster.

6

Trenchcoat, 999 kr, Mango. Örhänge, 650 kr, Zabel Jewellery.

HALVT UPPSATT
En halvt uppsatt frisyr med flätor ger en cool look som inte kompromissar med längden. Skapa olika former genom att fläta håret i olika sektioner med en fläta längs hjässan och två flätor fram över pannan som fästs med hårnålar.

Produkttips! 
En kam och en drös med hårnålar är dina bästa vänner när du ska göra den här frisyren. Använd kammen för att lyfta upp flätorna en aning. Använd hårnålar för att fästa flätorna på rätt ställe.

Makeuptips!
Satsa på tydliga bryn och en markerad läpp.

5

Skinnjacka, 1 199 kr, Zara. Örhänge, 650 kr, Zabel Jewellery.

70-TALSPUNK
70-talet fortsätter att inspirera längs catwalken och det visar sig naturligtvis även i säsongens frisyrer. Och visst gillar man verkligen den punkiga 70-talslooken? Perfekt till fest! Har du provat någon av ovan flätade frisyrer är de dessutom perfekta att släppa ut lagom till att helgen gör sitt intåg, så har du looken fixad. Applicera ett torrschampo för en snabb uppfräschning ot torr finish av håret.

Produkttips!
Idag finns många torrschampon i olika färgnyanser. Batiste Dry Shampoo, 79 kr, finns både för ljust och mörkt hår.

Makeuptips!
Ett lekfullt eyelinerstreck med turkos färg förhöjer den punkiga David Bowie-känslan.

1

Glittrig topp, 1 999 kr, Dagmar. Klänning med cutouts, 8 555 kr, Roberto Cavalli/Stylebop.

KREATIVA KNUTAR 
Hos Dior såg vi strama och skruvade knutar som placerades lågt i nacken. Välj att addera en touch av 90-tal till frisyren genom att istället placera knutarna högt på huvudet. Kreativa knutar kan du enkelt leka fram genom att testa dig fram med formen. Kamma håret med en glansgivande creme och samla det högt upp på huvudet. Tvinna sedan upp det i en stor knut eller flera små – här sätter endast fantasin stopp!

Produkttips!
En glansgivande creme med lätt stadga för att enkelt samla upp håret, tämja frisset och skapa lyster. En bra borste är också att prioritera. Vi gillar Hydra Styling Cream, 269 kr, Moroccanoil, och Mason Pearsons Handy Bristle Nylon, 1 099 kr.

Makeuptips!
Bronziga toner på såväl ögon som läppar.

FOTOGRAF MARTIN PETERSSON
STYLIST JENNIFER WINSTON
HÅR ANTONIO CORRAL CALERO/MOROCCANOIL
MAKEUP HENRIK STEEN/LANCÔME
MODELLER FELICIA KARLAHAG/ELITE MODELS OCH EMILIA LANTZ/ELITE MODELS 
TEXT EMILIA KLANG