Bäst i test: Bodyscrub

Se till att din hud är redo att möta sommarsolens strålar. Genom att exfoliera skapar du de bästa förutsättningarna för en jämn och fin solbränna, och på köpet får du en len och återfuktad hud!

 

Black Sugar Perfect
255 kr, Skinfood
Den här sockerskrubben doftar friskt och fräscht av citrus och har en tjock och härlig konsistens. Kornen känns lagom riviga och smälter mot huden vid kontakt vid vatten vilket gör att den är behaglig att använda. Resultatet blir dessutom mjukt och sammetslent. Den här skrubben uppfyller alla kriterier med den härliga konsistensen, de lagom riviga kornen och den sköna känslan efter användning.
Betyg: 5/5

Havssaltskrubb 
319 kr, L:A Bruket
En skrubb med lös konsistens och väldigt riviga korn som inte smälter. Om man inte har känslig hy och vill ha lite extra riv så är den här skrubben ett perfekt val. Till en början lämnar den efter sig en klibbig hinna på huden i och med att den innehåller flera essentiella oljor. Men väntar man en stund och låter oljorna smälta in så blir huden silkeslen.
Betyg: 4/5

Vitalising Body Scrub
99 kr, H&M Conscious.
Den här skrubben var lite svårapplicerad eftersom konsistensen är väldigt kompakt. Men resultatet blev helt klart lyckat! Huden blev rejält exfolierad och kändes sammetslen efteråt. Pluspoäng för den fräscha limedoften och framför allt för de ekologiska ingredienserna som ger huden en naturlig återfuktning.
Betyg: 4/5

Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oi
259 kr, Bodyshop
Den här saltskrubben är rejält rivig och har en färg och konsistens som närmast kan liknas vid kramsnö. Man bör dock vara försiktig om man har något sår på kroppen eftersom skrubben innehåller mycket saltkristaller. Ett skavsår på foten resulterade exempelvis i en ilande smärta när skrubben sköljdes av. Efteråt känns huden först oljig men det övergick snart i en len och mjuk känsla. Resultat blev med andra ord lyckat även om processen kunde ha varit mer angenäm.
Betyg: 3/5