Bäst i test: Cleansing Oil

Trots att sommaren är i full blom är får vi inte glömma att regelbundet återfukta ansiktet morgon och kväll. Vad passar då bättre än att ge din hud lite extra kärlek med hjälp av en oljerengöring? Vi har testat fyra olika varianter som alla bidrar till att släcka fukttörsten!

 

Gentle Black Deep Cleansing oil
359 kr, Klairs
Den här rengöringen gör att huden känns härligt len och återfuktad efteråt. Men den tar inte bort all makeup vilket gör att man måste använda ytterligare en rengöringsprodukt. Passar alla hudtyper med sin allergivänliga formula. Betyg: 3/5

Ultra Watery Eoseongcho Cleanser
450 kr, A by bom/Skinid
Produkten ser ut som ett vaxliknande balsam men smälter till en härlig olja vid kontakt med huden och avlägsnar alla spår av makeup, inklusive vattenfast mascara. Oljan lägger sig som en hinna på huden och är svår att skölja bort, men ansiktet känns verkligen rejält återfuktat efteråt.
Betyg: 4,5/5

HY-ÖL
259 kr, Babor
Den här produkten ska användas tillsammans med Babors Phytoactive Hydra Base i en tvåstegsrengöring. Att man måste inhandla två olika produkter och hålla koll på antal pump drar ned betyget från full pott. För resultatmässigt är det en toppenprodukt som tar bort alla spår av makeup. Ansiktet känns inte oljigt efteråt utan bara lent och mjukt.
Betyg: 4,5/5

Micellar oil
295 kr, Decléor
All makeup försvinner och produkten sjunker snabbt in i huden. Ansiktet känns inte alls oljigt eller kladdigt efter användning. Doften är söt, blommig och väldigt behaglig. En riktig toppenprodukt som ger ett härligt, återfuktat resultat för vintertrött hud.
Betyg: 5/5