Bäst i test: Deo

Ett effektivt svettskydd hör till basen i badrumsskåpet. Vi har testat fem deodoranter med omtanke för miljön för att se vilka som gör att du behåller den härliga nyduschade känslan – hela dagen lång!

 

Naturlig Deodorant
135 kr, Mountain Fresh
En kristalldeodorant som är mild mot känslig hud, med naturliga mineralsalter som inte doftar eller färgar kläderna. Eftersom den är torr ska den appliceras i nyduschade armhålor eller blötas före applicering, vilket kan kännas lite bökigt. Men den håller armhålan torr och fräsch hela dagen.
Betyg: 4/5

Déodorant Longue Durée
135 kr, Nuxe 
En mild deodorant som doftar fräscht och somrigt, och är fri från alkohol, parabener och aluminiumsalt. Den tar dock lite för lång tid att torka för att tålamodet inte ska tryta. Till en början känns det som en effektiv produkt, men den håller inte svettlukten borta så länge som vi hade önskat. 
Betyg: 2,5/5

Deodorant Roll-on
205 kr, Rosenserien
Den här deodoranten doftar gott och känns skön på huden. Pluspoäng för att den inte innehåller aluminium, är ekologisk och Svanenmärkt. Den ger ett effektivt skydd mot lukt vid normal svettning men gör att armhålorna känns aningen fuktiga. 
Betyg: 4/5

Neutral Deodorant 
169 kr, C/O Gerd
En väldigt effektiv och luktfri deodorant som är fri från aluminiumklorid, parabener, alkohol och parfym. Den torkar snabbt på huden och håller dig fräsch och luktfri hela dagen. En riktig toppenprodukt! 
Betyg: 5/5

Déodorant
280 kr, Aesop
En naturlig spraydeodorant utan aluminium som doftar väldigt starkt vilket gör att det kan vara svårt att använda en parfym till. Men om man gillar doften så är det här ett bra alternativ som håller borta svettlukt i normal mängd.
Betyg: 3/5