Bäst i test: Flirtiga fransar

Långa, mörka och täta ögonfransar – låter det lockande? Har du inte fått dem av naturen så går vägen till flirtiga fransar via en riktigt bra mascara. Vi har testat fyra olika varianter för att se vilka som håller vad de lovar!

 

INIMITABLE
435 kr, Chanel
Den tjocka och kompakta borsten måste jobbas in ordentligt mellan fransarna för att man ska uppnå full effekt, men så fort man fått in tekniken så ger den tjocka och voluminösa fransar. Den vattenfasta formulan sitter som berg hela dagen och kvällen utan att fälla.
Betyg: 4/5

STRETCH LASH
179 kr, Isadora
Spännande mascara med skruvfunktion som gör att borsten kan förlängas om man vill ha mer separerade fransar. Konsistensen var lite kladdig och svår att applicera på kortare fransar, men den gav en bra volymboost och satt kvar hela dagen utan att fälla.
Betyg: 3

LASH CROWN
170 kr, Max Factor
En mascara som passar den som vill ha ett mer naturligt resultat. Fransarna blir fint separerade och får en mörk och djup färg, men de blir varken fylligare eller längre. Pluspoäng för den lilla borsten på baksidan som gör att man även kommer åt fransarna i ytterkanten av ögat.
Betyg: 3

Den vattenfasta formulan sitter som berg hela dagen och kvällen utan att fälla.

THE SHOCK
275 kr, YSL
Vattenfast mascara som sitter som berg hela dagen utan att smula. Den ger en bra svärta och förlänger fransarna något men borsten kladdar väldigt mycket till en början och gör att fransarna klistrar ihop sig. Den blir dock lite lättare att applicera efter att man har använt den i några veckor.
Betyg: 2,5