Body butter

Vinter och kyla är inte alltid en bra kombination för huden, men som tur är finns det hjälp att få i härliga kroppscremer som gör den mjuk och fin igen. Plaza Kvinna har testat fem underbara Body Butters som räddar din torra vinterhud!

SHEA BODY BUTTER ALMOND & HONEY, 149 kr, TREE HUT.
Ett rikt, cremigt body butter som är baserat på bland annat ekologiskt
sheasmör och raw-kakaosmör. Förpackningen är enkel i sitt utförande och den marsipanliknande doften är till en början väldigt stark, något som inte var helt uppskattat bland våra testpersoner. En helt okej produkt som till ett bra pris gör sitt jobb för den riktigt torra huden.
BETYG: 3/5

TRANQUILITY BODY CREAM, 645 kr, COMFORT ZONE.
En otroligt lyxig creme som är ljuvlig att använda. Ett stort plus för att den
absorberas snabbt, utan att bli kladdig. Samtidigt gör den huden ordentligt återfuktad och mjuk. Innehållet är till 87 procent naturligt och doften är baserad på aromatiska oljor som ska ha en stresslindrande effekt. Det som drar ner betyget något från full pott är att glasburken är lite i tyngsta laget samt att prislappen är lite väl hög.
BETYG: 4,5/5

INTENSE CARE BODY SOUFFLÉ, 129 kr, SKIN TREAT.
En creme med 96 procent naturligt innehåll som verkar genom att mjukgöra samt skydda huden mot fria radikaler. Förpackningen är stilren och konsistensen på produkten är ganska tjock samtidigt som den går in relativt fint i huden. Doften var en vattendelare på redaktionen, då vissa gillade den medan andra inte alls. Plus för ett riktigt bra pris!
Betyg 3,5/5

ETHIOPIAN GREEN COFFEE CREAM, 325 kr, THE BODY SHOP.
En lätt grönfärgad gelcreme med ekologiskt grönt kaffe som verkar uppstramande och mjukgörande på huden. Cremen har en frisk doft som inte är helt uppskattad hos vissa av våra testpersoner. Det vi dock var eniga om var att den lätta formulan gör huden len och fin, utan att bli fet. En produkt som ger bra återfuktning, men inte riktigt kvalar in för att råda bot på den torraste huden. Minus för att den kommer i en otroligt stor förpackning.
BETYG: 3/5

CERAMIDIN BODY BUTTER, 280 kr, DR JART+.
En produkt som är anpassad för den känsliga och torra huden! Den
beigefärgade cremen kommer i en snygg och smidig förpackning och har en lätt, men smörig konsistens. Innehållet består bland annat av komplex med ceramider och hyaluronsyra som verkar lugnande, skyddande och återfuktande. Cremen gör huden mjuk och len, samtidigt som den inte blir särskilt kladdig. Det som drar ner betyget något från full pott är att den inte är särskilt dryg.
BETYG: 4,5/5

Av Susanne Barnekow Foto Christoffer Dalkarls Stylist Jennifer Winston