Moderedaktörens beautyfavoriter

Effortlessly chic är ledorden, för vem vill inte ha en härligt återfuktad hy med lyster och ett hår med den där perfekt ostylade beach-looken? Satsa på naturliga ingredienser som är både stärkande och snälla mot huden. Skippa den tunga makeupen för en avslappnad men polerad stil i sommar.
/Jennifer Winston, moderedaktör

 

Highlighter
Bronze Highlighter i nyansen Roseate, 470 kr, (M)anasi 7
(M)anasi 7 är ett nytt svenskt hudvårdsmärke med ekologiska och naturliga ingredienser med näringsrika och läkande egenskaper. Bronzelightern är perfekt med dess subtila ton att applicera på näsrygg, kinder, tinningar och i ögonvrån för en solkysst hy med lyster och vaken blick. 

Solskyddsfaktor
Ultra Light Daily UV Defense Mineral Sunscreen, 445 kr/50 ml, Kiehls
Det finns ingenting som åldrar huden så mycket som solen. Jag använder SPF 50 i ansiktet året runt men min favorit på sommaren är en lätt tonad variant som jämnar ut hudtonen och är speciellt anpassat för just en oren men även känslig hy. Konsistensen är supertunn, sjunker in på ett kick och lämnar en jämn, matt och silkeslen yta. 

Kokosolja
Cold Pressed Raw Organic Coconut Oil Tube,150 kr/100 ml, Kapuluan Coconut
Om din hud likt min törstar efter fukt efter en heldag i solen så boosta den med kokosolja innan du går och lägger dig och vakna upp med en magiskt len och återfuktad hy. Favoriten är 100% naturlig, ekologisk, ej djurtestad, lämnar noll avfall och planterar ett nytt kokosnötsträd för varje såld produkt. Kan det bli bättre? Ja! Den kommer på tub istället för på burk! 

Aloe Vera
Aloe Vera Gel 99,6%, 79 kr/75ml, Sasco
En idealisk allt-i-allo-produkt som inte kallas ”plant of immortality” utan anledning. Förutom att mildra solsvedd hy hjälper Aloe Vera även till att behandla finnar, minska hudbristningar, återfuka torr hy, läka ytliga sår, insektsbett, underlätta rakning samt har naturliga anti-age-egenskaper. Jag bryter av en bit från en av mina plantor hemma eller har med mig en högkoncentrerad ekologisk gel på semestern. 

Hårmousse
Beach Wave Mousse, 139 kr/75 ml, Morrocanoil
På sommaren orkar man sällan släpa med sig hårfön och plattång på semestern. Själv framhäver jag gärna mitt naturligt vågiga hår, men istället för den klassiska saltvattensprayen kör jag på mousse. Så skippa borsten och krama i en klick mousse i håret när det är handdukstorrt. Den innehåller inget salt men ger håret en härlig textur och mer definierade vågor utan att torka ut.