Test: Färgade solskydd

Under sommarhalvåret är det viktigt att skydda huden mot solens skadliga strålar – ett färgat solskydd är därför ett idealiskt verktyg som lekande lätt både skyddar och ger en jämn och strålande hud! Kanske kan du hitta din nya favorit bland Plaza Kvinnas fem olika testprodukter?

SUN CEUTIC TINTED 50+, 525 kr, DERMACEUTIC.
Sun Ceutic har ett högt solskydd i form av ett mineralfilter, innehåller hyaluronsyra, lugnande och inflammationshämmande aloe vera samt ett komplex som ska reparera huden och minska fina linjer. Cremen ger en fin lyster, men blir inte alltför
glansig, vilket gör att den även kan passa en fet- och blandhud. Nyansens namn syftar på att den är universell och resultatet blir mer hudutjämnande än täckande. Plus för smart och hygienisk pumpförpackning! Det som drar ned betyget något är att den har en tendens att smula och kräver lite jobb för att resultatet ska bli helt jämnt.
Betyg: 4/5

HYDRA FLORAL WHITE PETAL SPF 50 PROTECTVE CC CREAM, 335 kr, DECLÉOR.
En lätt, tonad creme som kommer i en universell nyans. Innehåller ärtextrakt, essentiella oljor från romersk kamomill samt mineralpigment som jämnar ut hudtonen och ger lyster. Formulan är behaglig och fluffig och är mer hudutjämnande än täckande. Cremen tillför mycket fukt och ger en fin lyster, men passar bättre till en torr/normal hud, då den kan upplevas lite för glansig på fetare hudtyper. Har en lätt men god doft!
Betyg: 3,5/5

YOUR SKIN BUT BETTER CC+ ILLUMINATION CREAM SPF 50+, 390 kr, IT COSMETICS.
Den här populära cremen är utvecklad i samarbete med plastikkirurger och innehåller mikrofina, ljusreflekterande och skimrande pigment. Den täcker bra och liknar nästan mer en foundation än en CC -creme och ger ett otroligt naturligt och fint resultat. Stort plus för det höga solskyddet, den långa hållbarheten, den praktiska pumpförpackningen och att den är dryg. Ett litet minus för att vissa av våra testpersoner önskade att den gav lite mer fukt. Finns i hela 12 olika nyanser!
Betyg: 5/5

BB SKIN DETOX FLUID SPF 25, 325 kr, CLARINS.
En täckande BB -creme som döljer skavanker, jämnar ut hudtonen och ger en fin lyster med en halvmatt finish. Den är dryg, går snabbt att arbeta in och sitter väldigt bra över dagen. Cremen har även en detoxeffekt, återfuktar och balanserar. En riktigt härlig produkt som även doftar ljuvligt, dock lite för mycket enligt vissa av våra testpersoner. Kommer i en smart pumpförpackning och finns i fyra olika nyanser.
Betyg: 4/5

SHEER TINT SPF 20, 550 kr, DERMALOGICA.
En lätt, luftig creme som fungerar mer hudutjämnande än täckande. Innehåller bland annat återfuktande hyaluronsyra och skyddande antioxidanter. Konsistensen på cremen är väldigt härlig och har en behaglig, örtliknande doft. Resultatet är en återfuktad hud med mycket glow och passar därför bättre till en torr/normal hud än till fetare hudtyper. Finns i tre olika nyanser. En fin produkt som håller vad den lovar!
Betyg: 4,5/5

Av Susanne Barnekow Foto Christoffer Dalkarls Stylist Kajsa Svensson