”När de mäktiga använder sin position för att mobba andra är vi alla förlorare”

Att Meryl Streep är en av Hollywoods starkast lysande stjärnor har vi vetat länge – och under nattens Golden Globe-gala befäste hon återigen sin position som förebild. I ett känslosamt och rörande tal förmedlade hon sin bestörtning över att en man som Donald Trump inom några dagar kommer att ta över världens kanske viktigaste post, och lyfte särskilt fram en händelse där han hånat och härmat en journalist med funktionshinder.

– Respektlöshet föder respektlöshet. Våld föder våld. När de mäktiga använder sin position för att mobba andra är vi alla förlorare.

Meryl Streep höll talet efter att hon tilldelats det ärofyllda priset Cecile B. Demille Award för sina insatser för film. Delade ut priset gjorde skådespelaren Viola Davis, som under galan belönades med en Golden Globe för bästa kvinnliga biroll för sin rollprestation i filmen Fences och som dessutom tilldelades en stjärna på Hollywood Walk of Fame – presenterad av ingen annan än just Meryl Streep.

10-7734665s

Även Meryl Streeps senaste roll, i filmen Florence Foster Jenkins, uppmärksammades av galans värd Jimmy Fallon, som även han passade på att ge en känga till Trump:
– Filmen Florence Foster Jenkins är nominerad. Huvudpersonen har korats till världens sämsta operasångerska och till och med hon tackade nej till att framträda på Donald Trumps installationsceremoni.