”Det är en av mina största drivkrafter skulle jag säga, att vara en bra förebild för unga tjejer”

Kosovare Allsani for Nike

Fotbolls-EM väntar runt hörnet och snart ser vi Sveriges stjärnor jaga både boll och guld igen. Kosovare Asllani är så klart både redo och peppad, och tillsammans med Nike har hon svarat på frågor om just EM och så klart fotboll. Men också hennes personliga stil och att vara en förebild för unga tjejer.

Vad längtar du mest efter med EM?
– Jag längtar efter att få spela fotboll, komma in i en ny turnering med ett framgångsrikt OS bakom sig. Jag ser liksom framför mig fullsatta läktare, jättefint väder och såklart framgång för oss.

Vad tycker du om fotbollskulturen i Sverige?
– Jag tycker att den håller på att utvecklas. Tidigare när man tänkte på svenska fotbollsspelare, och stundtals nu också, så tänkte man framför allt på många fysiskt uthålliga stora spelare. Det är något vi fortfarande har kvar i grunden, men man ser att den tekniska biten håller på att gå samman med den fysiska biten mer och mer, vilket bara kommer göra oss bättre. Men det finns fortfarande stort utrymme för att den ska utvecklas och det handlar ju framför allt om att ta tillvara på alla talanger som finns där ute.

Kosovare Asllani – Pitch from Color Blind Films on Vimeo.

Vad hoppas du på att du kan ha för inverkan på unga tjejer?
– Det är en av mina största drivkrafter skulle jag säga, att vara en bra förebild för unga tjejer. Framför allt för invandrare som jag, då det i Sverige inte finns så jättemånga idrottskvinnor med den bakgrunden. Jag hoppas verkligen att jag kan vara en stor förebild för dem, och att jag kan påverka dem att känna att de också kan ta sig långt och att det med hårt arbete finns lika stor chans för dem att komma dit jag är idag.

Vad är en snygg stil enligt dig?
– Snygg stil för mig personligen är avskalad. Jag älskar svart, men också blå denim. Framför allt handlar snygg stil om hur man bär upp det man har på sig, att man är bekväm i det och att det boostar ens personlighet och karisma, då kan man ha på sig vad som helst.

När bär du helst sneakers?
– Så ofta som möjligt, i princip hela tiden skulle jag säga, det tillhör vardagen för mig. Till och från träning, så fort jag går ut, oavsett om det är för att ta en fika, gå och shoppa eller vad som helst. Folk skrattar när de kommer hem till mig och kliver in i min lägenhet, hela min hall svämmar över med Nike sneakers överallt, och jag har alltid ett par snygga och bekväma oavsett vilken outfit.