Vinn biobiljetter till filmen Jackie!

På fredag har filmen Jackie premiär på svenska biografer, en film som porträtterar en av de mest mytomspunna och fascinerande amerikanska presidentfruarna: Jaqueline ”Jackie” Kennedy. I huvudrollen ser vi Natalie Portman som mycket välförtjänt blivit Oscarsnominerad  för sin rollprestation. I förra numret av Plaza Kvinna berättade hon bland annat att det var en ära att få porträttera just Jackie:

– Att få visa en kvinna med den komplexiteten var en stor gåva. Modeikonen och den här glamourösa, värdiga och eleganta kvinnan är också en del i skildringen. Allmänhetens mytologi kring denna amerikanska, nästan kungliga, persona är också en del av filmen. Det finns så många sidor av det. Hon är en kvinna som liksom alla människor är många olika saker i olika situationer.

Jackie är ett brännande starkt och intimt porträtt av en av de viktigaste och mest tragiska ögonblicken i amerikansk historia, berättad ur Jackie Kennedys perspektiv. Jackie släpper in oss i sin värld dagarna som följde efter mordet på hennes make och USAs president John F. Kennedy. Känd för sin extraordinära dignitet och värdighet får vi ta del av ett psykologiskt porträtt av rikets första dam, den ikoniska Jacqueline Bouvier Kennedy, och hennes kamp att bevara arvet efter sin make och deras gemensamma värld.

Nu har fem personer chans att vinna två biobiljetter var till filmen. För att vara med och tävla behöver du svara på frågan:
Vem har regisserat filmen Jackie?

Skicka ditt svar till vinn@plazakvinna.com senast tisdag den 7:e februari, och märk ditt mail med Jackie. Vinnarna meddelas senare under veckan.

JACKIE -