”Keith Richards är en favorit”

Stilikonen Veronika Heilbrunner är en av grundarna till modesajten Hey-woman och en av streetstylefotografernas favoritmotiv på modeveckorna världen över. För Plaza Kvinna delar hon med sig av sina bästa stiltips.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad är det med din personliga stil som attraherar så många och har gjort dig till en stilikon, skulle du säga?

– Jag tror att det handlar om att jag har ett rätt sportigt och enkelt inslag i allt jag bär, så det känns autentiskt. Jag älskar verkligen romantiska kläder, och för mig är mode en dröm så jag vill verkligen bära sådant, men jag vill också göra outfiten till min egen, kunna arbeta i den, gå omkring i den – överleva en dag.

Vilka märken återkommer du alltid till?

– Det finns så många! Jag älskar verkligen Acne. Det är ett av mina favoritmärken. Jag älskar vad Haider Ackerman gör – perfekt när du vill ha ett fantastiskt silkes- eller sammetsplagg eller liknande. Allt han gör är väldigt skräddat och du hittar alltid något fantastiskt. Vad finns det mer? Jag älskar vad Ghesquière gör för Vuitton, jag älskar Gucci – det finns så många märken som jag älskar. Jag skulle kunna ge dig en lång lista.

Vad har du för stilikoner som du inspireras av?

Keith Richards är en favorit! Jag tycker att han har en fantastisk stil och skulle gärna stjäla hela hans garderob. Jag älskar också hans tidigare flickvän Anita Pallenberg, eller Marianne Faithfull, eller Jane Birkin. Jag ser upp till 60- och 70-talets fantastiska kvinnor – de hade en riktigt cool och speciell stil.

Vilka trender satsar du själv på i vinter?

– Just nu är jag väldigt inne på lack. Jag tycker att det är riktigt coolt att styla och att integrera det med sina basplagg – du vet, en gammal vintage-t-shirt, en huvtröja eller sneakers. Och när du bär något i lack blir det direkt superintressant.

Och vilka av säsongens trender lever vidare i vår?

– Jag tror att den sportiga trenden kommer fortsätta att vara stor.

Ditt bästa stylingtips alla kategorier?

– Ha alltid något som bryter av lite – något litet som kan upplevas som lite fel eller udda. Jag tycker att det gör det mer intressant och sätter också din personliga prägel på saker och ting.

Av Cecilia Persson