Backstage hos Stylein

Direkt efter Styleins visning igår smög vi bakom scenen för att fånga märkets grundare Elin Alemdar. Vi hittade henne med kollegor från branschen, med ett stort leende på läpparna och rosiga kinder. Alla ville förstås passa på att gratulera till den fina kollektionen! Vi stal någon minut och hann med att ställa ett par frågor:

Vilken är din favoritlook från visningen?

– Den orange färgen har kommit nära mitt hjärta. Jag är ju inte så mycket för färg i vanliga fall, men jag tycker väldigt mycket om vår orange kimonolook! 

Är det något vi fått se idag som skiljer sig lite extra från tidigare kollektioner?

– Ja men sidenet har fått ta lite större plats, framför allt så här i imageskapande syfte. Kollektionen har dessutom fler färger än vanligt. I visningen har vi däremot valt att fokusera på ett fåtal, för att få ett enhetligt uttryck. Men i kollektionen kommer ni även få se en jättehärlig fuschia och mint!

Hur vill du själv se ut i vår?

– Jag älskar att gå från svart till vitt, helst i crepekvalitén som vi har i Stylein Classics. Jag kommer jobba med monokromt vita kostymer och kimonojackan. Allting ska vara en monokrom look, det är väldigt viktigt för just våren och sommaren som annars kan bli så spretig. Stylisten valde dock att bryta upp lite i visningen, en vit överdel med en svart underdel bara för att skapa den grafiska kontrasten.

Vad tycker du om att FW Stockholm har flyttat till Grand Hotel?

– Lokalen är ju helt fantastisk! Det är väldigt kul för oss att få visa er någonting i en ny miljö eftersom man har gjort den här visningen så många gånger.