Bitte Kai Rand

Bitte Kai Rands visning på Copenhagen Fashion Week stod ut ur mängden då modellerna dansade ut på runway med stora leenden till Bryson Tillers Running Me Dry. Vi lyckades fånga Bitte för att ställa tre snabba frågor som berättade om tankarna bakom.

Din visning skiljer sig mycket från de andra, du hade ett stort fokus på glädje. Hur går tankarna kring det?
Jag har länge undrat varför modeller alltid måste se så arga och ointresserade ut. De ser inte ut som att de trivs att vara på scen. Tanja som gjorde dagens show, har gjort många åt mig förut och vi har länge drömt om att göra en show tillsammans med endast dansare. För de är så medvetna om sina kroppar och vet hur man kan leka med olika uttryck. Jag har alltid försökt att få våra modeller att le och skapa ögonkontakt med publiken och det har varit väldigt svårt, så därför ville vi idag prova med dansare som har vanan inne.

Berätta om kollektionen.
Jag fullkomligt älskar stenar, diamanter, kristaller och allt liknande. Så vi började titta på hur kristaller växer fram och skapade tryck inspirerade av processen. Vi ville skapa en berättelse med kristaller, allt ifrån olika sätt att bära dem på fingrarna för att det är vackert till att lägga dem under kudden för god energi.

Solglasögon liknande modellen du har på dig är väldigt trendiga idag, men du har alltid burit dem va?
Ja, om du lever länge nog kan du ha turen att tillslut bli en trend! Jag har alltid älskat de här små runda sakerna, de gör så att jag ser mindre seriös ut och jag har svårt för att vara just seriös.