Diplomat x Minimarket

Det svenska modemärket Minimarket har prisats för sin stil och sina uppseendeväckande modevisningar. Nu öppnar designtrion bestående av systrarna Sofie, Pernilla och Jennifer Elvestedt en ny dörr – bokstavligen. I oktober lanseras deras samarbete med den småländska dörrtillverkaren Diplomat och det är en mycket personlig ytterdörr som kommer att möta det svenska klimatet.
– I dörren ser man både färg och mönster, två karakteristiska drag för Minimarket. Vi har jobbat med trä och mässing och på så sätt fått fram den sidan av oss som uppskattar krockar av egenskaper, något som återkommer i skor och kläder. För oss som ständigt sitter i diskussion om färgval passar det också bra att kunden faktiskt kan välja vilken ncs-kulör de vill på dörren, säger Sofie Elvestedt.

Det är ett unikt möte mellan svensk formgivning och hantverk. Vad var det som lockade?
–Vi har alltid fascinerats av olika typer av produktion, särskilt där det finns ett hantverk. Nu öppnades en ny möjlighet att utöka vyerna och möta ny kunskap. Dessutom gav det oss en chans att jobba med en ”platt” yta, tidigare har vi huvudsakligen jobbat med mjuka material samt med former som ska rymma något, som en kropp, en fot, kaffe eller ett huvud.