En hyllning till systerskapet

Kvinnor har kraft. Kvinnor är kraft. Även om vi vet det så blir vi ju så glada när någon uttrycker det, och precis så står det i beskrivningen till Drakenberg Sjölins senaste kollektion Women Unite. Andrea Drakenberg och Ellen Sjölin Robbins, grundare av smyckesmärket Drakenberg Sjölin, berättar för oss att det är en stark hyllning till systerskapet.

– Women Unite är inte bara en smyckeskollektion för oss, det är också ett statement. Kollektionen består av halsband och armband i 18k guld och 925 silver med en liten kvinnosymbol och en bricka med texten ”women unite” och ”feminist”. Kollektionen är enkel och ren, men med ett starkt budskap för bäraren att ha med sig varje dag.

Var fick ni inspirationen ifrån?
– Det har varit ett omtumlande politiskt år, och som kvinnliga företagsledare ville vi ta ställning i kampen för feminismen. Vi blev inspirerade av de fredliga rörelserna och kvinnliga ledarna som klivit fram under året, och detta är vårt sätt att hylla dem och systerskapet. 

Vad vill ni främst förmedla med kollektionen?
– Vi vill att smyckena från Women Unite ska följa bäraren som en påminnelse om den kvinnliga styrkan, kraften och systerskapet. En påminnelse att om vi bara står enade tillsammans och lyfter varandra så är vi kapabla till vad som helst. Vi vill inspirera fler kvinnor till att våga ta plats och göra sina röster hörda. Det är vår tid nu! 

Några smycken ur kollektionen Women Unite

Men ni har inte bara en grym kollektion på agendan, utan slår snart upp portarna till er nya flagship store – hur känns det? 
– Det känns så otroligt roligt! Vi har länge väntat på detta – att få ta nästa kliv och öppna ännu en till butik. Vi har länge letat efter den perfekta lokalen på den perfekta platsen och det var kärlek vid första ögonkastet när vi hittade denna sekelskiftespärla. Butiken ligger på Hamngatan 11, Norrmalmstorg, och att få ta plats bland Sveriges främsta varumärken känns fantastiskt. Vi vill att butiken ska kännas som en oas mitt i Stockholms shoppingpuls dit kunderna kan komma för att handla fina smycken eller bara inspireras. Vi är verkligen förväntansfulla!

Vi på Plaza Kvinna är minst lika förväntansfulla! Och vi behöver väl inte ens nämna att vi vill ha precis alla smycken från kollektionen. Länge leve systerskapet! Spana in kollektionen här!