Hannah och Amanda om Daisy Grace

Hanna Widell och Amanda Schulman är det mångsidiga syskonparet som dragit igång en rad olika projekt – de är grundarna av produktionsbolaget Perfect Day Media, klädmärket Daisy Grace och den välkända podcasten Fredagspodden. Nyligen släppte de även sin senaste roman Flykten, den andra i trilogin om de två systrarna Vanessa och Alicia. Plaza Kvinnas redaktionschef Cecilia Persson sökte upp systrarna för ett intressant samtal.

 

Det blev lite läskigt för
dessa människor”

 

 

Ert klädmärke Daisy Grace fick kritik av en del modeprofiler efter visningen på modeveckan. Samtidigt har många konsumenter visat uppskattning. Vem är mode till för, egentligen?
– För oss är det viktigt att all kreativitet ska få finnas till och få ta plats, och det finns människor som inte tycker det. Sedan är det ju alltid skakigt för en bransch när det kommer något nytt och skakar om. Speciellt om de som vi inte gör som alla andra. Vi hade en visning med alla kroppstyper, till exempel, och även killar i tjejkläder. Det blev lite för läskigt för dessa människor. Huvudsaken är att våra tjejer som köper kläderna tycker om dem. Och att man inte föds till en sån där elak tyckare i nästa liv. Vilken mardröm.

Hur har ert eget modeintresse sett ut och förändrats genom åren?
– Vårt intresse har alltid varit väldigt starkt, men det finns ju år då det inte varit lika viktigt av olika anledningar. Framför allt är det skönt att ha blivit äldre och verkligen våga tro på sin egen stil.

Hur viktigt är mångfald och representation för er?
– Jätteviktigt! Något annat är oacceptabelt.

Vad innebär framgång för er?
– Att man gör något man är bra på som även andra människor tycker man är bra på och gillar. Ett plus är ju om man dessutom har roligt under tiden.

Vad vill ni att läsarna av er nya bok Flykten ska ta med sig?
– Två nya väldigt nära vänner. Sådana som man berättar allt för och lite till. Och så deras kärlekshistorier och andra stora saker som hör livet till. För Vanessa och Alicia är livet inte helt enkelt och till och med ganska svart emellanåt. Så vi hoppas att man kommer att känna med dem.

Era främsta inspirationskällor och förebilder?
– Vi inspireras hela tiden. Det finns nog inga som kan bli så inspirerade som oss, av vad som helst – en cool tjej på stan, en bild på Instagram eller en snygg kampanj.

Bästa tipsen till de som vill starta eget?
– Våga ta steget. Skaffa en partner. Börja litet. Dröm stort.

Text Cecilia Persson
Foto Christopher Hunt