Kvinnlig egenmakt!

Brittiska Mods stod för inspirationen i Baum und Pferdgartens höst- och vinterkollektion.

Det danska märket Baum und Pferdgarten grundades i Köpenhamn av Rikke Baumgarten och Helle Hestehave, som skapade varumärket genom ett humoristiskt samspel mellan deras efternamn. Den dualistiska lekfullheten återspeglas även i deras konstruktion – ända sedan starten 1999 har Baum Und Pferdgarten skapat kollektioner fyllda med starka färger, minnesvärda prints och starka konstraster, något som har blivit varumärket grundläggande dna.

Plaza Kvinna fick en pratstund med Rikke Baumgarten och Helle Hesthave innan visningen där de förklarade att AW17-kollektionen var deras möjlighet att skapa en ny look, en look som också kontrasterade mot den föregående SS17-kollektionen som till stor del var inspirerad utav 70-talet och som innehöll starka bohemiska influenser.

 

 

– Med AW17 ville vi skapa något som var mer dressat, men som även har en väldigt vågad look, och vi känner att den allmänna trenden just nu är mycket mer vågad och upprorisk – speciellt när den handlar om kvinnors egenmakt.

Baum Und Pferdgarten presenterade höst- och vinterkollektionen för 2017 i en stor studio – The Lab i Köpenhamn. Duon hade hämtat inspiration från den brittiska subkulturen Mods, en subkultur som växte fram i London under sent 1950-tal, och tolkade inspirationen i form av enastående detaljer som smala kavajslag, biljettfickor, patches och färgglada sidenfoder.

545

Öppningslooken för visningen var en svart lackklänning stylad ovanpå en skjorta i ginghamtyg, ett material som stod i fokus genom hela kollektionen. Materialvalen var många, och det fanns allt från känsligt silke och ren organza till tung vävd ull. Vi la även märke till de oversizade V-ringade ulltröjorna som påminde starkt om Raf Simons herrkollektion för hösten 2016.

556

Grundinspirationen för kollektionen fanns med som en röd tråd i kollektionen, kanske på grund av stylingen med nätstrumpbyxor och en hård makeup. Den champagnefärgade silkesskjortan, lackkjolen i rött och svart, skjortor med broderade diamanter på kragen och leopardkappan med en orangeröd pälsdetalj är bara några av våra favoriter ur kollektionen.

Av Robin Douglas Westling