Monki hyllar mensen

I söndags var det inte bara morsdag, det var även internationella mensdagen. Ja, allt som bör hyllas har sin dag i kalendern. Så förutom all den kärlek som vi gav till alla mammor så gav vi förhoppningsvis lite kärlek till mensen också. Nu hyllar Monki mensen genom en exklusiv menskopp som de skapat tillsammans med det finska kvinnodrivna företaget Lunette.

Tillsammans med Lunette donerar Monki 5000 menskoppar till The Cup Foundation, en ideell organisation med uppdrag att utbilda och stärka kvinnor som lever i utsatta miljöer i Kenya. Kvinnorna i området får nu en möjlighet att hantera sin menstruation på ett säkert och hygieniskt sätt.

– Att stärka kvinnor är en grundsten i allt vi gör på Monki så jag är väldigt stolt över vårt samarbete med Lunette och The Cup Foundation. Det är fantastiskt att få vara med och ge tillgång till material och undervisning kring mens för unga kvinnor i Kenya, säger Lea Rytz Goldman, Managing Director på Monki.

Menskoppen är som bekant ett användarvänligt, säkert, återanvändningsbart och ekologiskt alternativ till tamponger och bindor. Ni hittar den i utvalda monkibutiker och online i mitten av juli.