Bäst i test: Färgade dagcremer

En färgad dagcreme kan vara ett idealiskt verktyg när du vill skapa en subtil och naturlig täckning, som låter din egen hud skina genom. Plaza Kvinna har testat fyra olika varianter som även har skyddande och hudvårdande egenskaper.

 

CICAPAIR TIGER GRASS COLOR CORRECTING TREATMENT SPF 30, 450 kr, DR. JART+.
Vid första anblick är det svårt att förstå att den här gröna cremen kommer blanda sig så fint med huden som den gör. Det krävs en del arbete men till slut omvandlas färgen till en svagt hudfärgad nyans. Täckningen är nästan omärkbar men resultatet suddar bort en del rodnad och ger en frisk lyster. Behaglig mot huden! Passar för den känsliga huden då den innehåller lugnande ingredienser men inte för dig som vill ha lite mer täckning.
Betyg: 3,5/5

SHEER DAILY PROTECTOR SPF 50, 399 kr, EXUVIANCE.
Den här brunfärgade produkten behöver skakas kraftigt innan den kan appliceras. Konsistensen är oljig och väldigt rinnig och blir därför ganska svårapplicerad. Det behövs dock inte mycket produkt för att vi ska kunna täcka hela ansiktet, och resultatet blir utjämnande med mycket lyster. Innehållet är fullsmockat av hudvårdande ingredienser som skyddar samt förebygger och minimerar ålderstecken. Passar alla hudtyper men bäst för den mogna och torra huden.
Betyg: 2,5/5

NATURAL PERFECTION CC CREAM SPF 25, 219 kr, LUMENE.
Den här söta lilla tuben innehåller en väldoftande och vit creme som skiftar till en hudfärgad nyans när du arbetar in den. Konsistensen är krämig men lätt och ger en nästan omärkbar täckning. Den absorberas väldigt fint så du kan bygga upp den för att öka täckningsgraden en aning. Innehåller återfuktande och vårdande ingredienser som ger huden lyster. Passar de flesta hudtyper men kanske inte den allra känsligaste då den innehåller en del parfym.
Betyg: 3/5

5-IN-1 TOTAL SHEER BB-CREAM SPF 20, 375 kr, ERBORIAN.
Vi gillar verkligen den här fylliga, hudfärgade cremen som kommer i en smidig liten tub. Den är lätt att jobba in och täcker bäst av våra fyra testprodukter – men låter ändå huden skina igenom och ger en naturlig och vacker lyster. Färgen ska anpassas efter varje unik hudton men du kan ändå välja mellan tre olika nyanser. Verkar återfuktande och passar alla olika hudtyper!
Betyg: 4/5