Bäst i test: Läppar med lyster

Vad piffar inte upp en makeuplook om inte ett krämigt läppstift? Perfekt för alla säsongens fester! Plaza Kvinna har testat fem olika varianter som inte bara tillför en oemotståndlig färg, utan även återfuktar och ger en subtil glans. Kanske hittar du en ny favorit?

ECSTASY SHINE, 350 kr, GIORGIO ARMANI.
Krämigt och härligt läppstift som ger ett vackert och jämt resultat med lagom glans. Pigmenten i stiftet tillför även en långvarigfärg till läppen och sitter kvar även efter läppstiftet försvunnit. Det har en härlig doft av mandel och upplevs mjukgörande. Det enda som drar ned betyget något är det höga priset.
Betyg: 4,5/5

COLOR CRUSH LIPSTICK, 165 kr, THE BODY SHOP.
Ett läppstift med mycket pigment som täcker väldigt bra och ger en snygg färg. Hållbarheten är bra, men tyvärr får läpparna ingen tillförd fukt och känns något torra efter ett tag. Innehåller små glitterkorn som är en festlig effekt, dock upplevs vissa av våra testpersoner att de fastnade i mungipan efter ett tag, vilket så klart är ett minus.
Betyg: 2/5

ROUGE DIOR, 340 kr, CHRISTIAN DIOR.
Ett krämigt läppstift som känns behagligt på läpparna och upplevs mer som ett balsam än en makeup-produkt. Det är hög glans på stiftet, men till skillnad från de andra vi testat har det även en metallisk effekt. Fukten i formulan gör att det smetar av sig mycket och nöter också bort färgen, vilket påverkar vårt betyg något.
Betyg: 3,5/5

LE PHYTO ROUGE, 465 kr, SISLEY.
Ett behagligt läppstift som känns återfuktande på läpparna och ger lagom med glans. Det är enkelt att applicera och få jämn. Ger en intensiv färg som sitter kvar i några timmar, men behöver en extra applicering efter måltid. Plus för den snygga hylsan och häftiga formen på stiftet, men ett litet minus för det höga priset.
Betyg: 4/5

COLOR RICHE SHINE, 149 kr, L’ORÉAL PARIS.
Superkrämigt stift som doftar gott och ger en lätt och återfuktande känsla. Pigmenten är starka och även de ljusare nyanserna ger ett täckande och snyggt resultat. Konsistensen på stiftet är lite för mjuk och kan kladda något vid applicering och färgen sitter inte kvar alltför länge. Ett stort plus för det oslagbara priset.
Betyg: 3,5/5

Text: Susanne Barnekow