EXOTISK EXTRAVAGANZA

1. LES COLOGNES
Sun Song, Cactus Garden och Afternoon Swim är de minst sagt somriga namnen på Louis Vuittons nya unisex doftkollektion. Den här ljuvliga doften har verkligen lyckats fånga känslan av sol med noter av apelsinblommor, citron och mysk. Sun Song, 2 250 kr/100ml, Louis Vuitton.

2. MIAMI BLOSSOM
Det är inte bara namn och flaska som osar semester utan givetvis levererar även
innehållet en stor dos av sommar. Bland toppnoterna hittar vi vattenmelon och apelsin, hjärtat bjuder på ananas, jasmin och tuberos och basen avrundar med mysk, ambrofix och sandelträ. 615 kr/50 ml EdT, Escada.

3. CANDY NIGHT
I den här kaxiga doften är det apelsin, kakao och vanilj som spelar huvudrollerna – det är nämligen både innehåll och flaska som är skapad med inspiration från 80-talets hitlåt I want Candy. En varm och förförisk doft som vi mer än gärna bär både på jobbet och sommarfesten. 945 kr/50 ml EdP, Prada.

4. ELIXIR
En dramatisk men samtligt varm doft som bjuder på många spännande doftnoter. En genialisk doftsymfoni bestående av brasiliansk gardenia, lila heliotrop, arabisk jasmin, rosépeppar, mandarin, trä, vetiver och vanilj. Den här packar vi gärna med på semestern! 695 kr/50 ml EdP, Lacoste.

5. BLACK OPIUM EXOTIC ILLUSION
Klassisk doft signerad Yves Saint Laurent. Nu kommer den i en specialdesignad flaska som skiftar i både rosa och blått med glittrande palmblad. Innehållet är minst lika förföriskt som utsidan och bjuder på doftnoter från  bland annat kaffebönor, varm vanilj, cederträ och patchouli. 845 kr/50 ml, YSL.

 

Av Susanne Barnekow Fotograf Christoffer Dalkarls Stylist Kajsa Svensson