Gnistrande ögonskuggor

Vad kan vara snyggare – och festligare – än en skimrande ögonskugga? Den ultimata glitterskuggan ska vara effektfull, lättapplicerad, enkel att tvätta bort – och givetvis sitta på plats hela kvällen. Plaza Kvinna har valt ut fem varianter som gör dig till festens gnistrande höjdpunkt!

CHROMA CRYSTAL TOP COAT, 330 kr, NATASHA DENONA.
En cremig ögonskugga som sitter bra och behåller sin skimmereffekt
hela kvällen. Produkten appliceras med fördel med fingrarna och är enkel att bygga upp. Det är lätt att anpassa täckningen, så att det funkar både till vardag och fest. Den behändiga storleken gör den perfekt att ha i handväskan om man skulle vilja maxa nyansen mot småtimmarna. Ett litet minus är det höga priset, trots att det bara är en nyans och att förpackningen inte innehåller någon spegel.
BETYG: 4/5

SCATTERED LIGHT GLITTER EYESHADOW, 325 kr, HOURGLASS.
En cremig skugga med fint glitter som ger en riktigt lyxig effekt. Man behöver bara nudda i burken för att få upp tillräckligt med produkt på fingret och det lägger sig jämnt över ögonlocken. Skuggan kommer separat och har därför ett lite högre pris än några av de andra testprodukterna som består av paletter. Plus för att den känns bra på huden och är lätt att tvätta bort. I det stora hela är det en riktigt bra och effektfull produkt!
BETYG: 4,5/5

GLITTER GOALS CREAM PRO PALETTE, 389 kr, NYX.
Trots att den här paletten är i klassisk form för ögonskugga, så passar den mer som lösglitter. Den är något knepig att applicera och kornar gärna ihop sig, vilket gör att den är svår att få jämn på ögonlocken. För bäst resultat, använd en vanlig ögonskugga i liknande nyans under. Ett annat tips är att fukta borsten för att säkerställa en mer intensiv och finfördelad färg. Prisvärd, men aningen svår att tvätta bort. Kul att man får många nyanser i ett!
BETYG : 3,5/5

GLITTER-Y EYE QUAD, 269 kr, PIXI.
Även denna palett upplevs mer som lösglitter och gör sig därmed bäst ihop
med en basskugga och duttas på med en fuktig borste. Med lite förberedelser är den enkel att applicera, men ger väldigt mycket glitter så den passar en kvällslook. Tyvärr hålls inte glittret på plats och faller lätt ner på kinden. En del testpersoner upplevde enstaka glitterspår även efter en dusch. Fina färgkombinationer i paletterna som går lika bra att använda ihop som separat. Behändig storlek och överkomligt pris.
BETYG : 4/5

SEQUIN CRUSH MONO EYESHADOW, 305 kr, YSL.
En nättare skugga med lägre täckningsgrad. Ett bra alternativ för att göra en snygg sotning, men har varken mycket glitter eller skimmer i sig. Resultatet blir snarare en smått glansig finish. Känns behaglig på huden, men kräver en hel del produkt för att jobba upp. Några testpersoner upplevde att den tenderade att smula och hamna under ögonlocket, medan andra tyckte att den satt bra hela kvällen. Plus för spegel!
BETYG : 2/5

Av Caroline Thörnholm