Hårexpertens bästa tips

Vi bad Moroccanoils globala ambassadör Antonio Corral Calero att dela med sig av sina bästa hårtips. Läs och lär!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att gå till sängs med vått hår är det enklaste misstaget man kan göra

Ge oss ditt bästa hårvårdstips!
– Oavsett hårtyp är det viktigt att du klipper håret regelbundet för att bibehålla ett fräscht hår utan torra toppar. Jag rekommenderar att man går och klipper sig fyra gånger per år, gärna varannan månad om man kan.

Vad är det vanligaste misstaget folk gör med sitt hår?
– Att gå till sängs med vått hår är det enklaste misstaget man kan göra. En hel del håravfall kommer från överdriven borstning (som du kan vara mer benägen att göra på morgonen om du har sovit med vått hår). Jag uppmuntrar alla mina klienter att torka håret och borsta ut det ordentligt innan de går och lägger sig.

Ditt bästa stylingtips?
– Friskt hår börjar alltid med ett bra schampo och balsam. Det utgör grunden till all styling. Jag rekommenderar Moroccanoil Moisture Repair schampo och balsam som hjälper till att återfukta håret, vilket gör att håret känns och ser friskt ut.

Hur ska man hantera ett frissigt hår?
– Fukt spelar en stor roll för hur håret mår. Genom att addera fukt till håret kan du hindra det från att bli frissigt – men tillför du för mycket fukt kan det faktiskt bli frissigt av det. Det gäller att hitta ett schampo och balsam som innehåller den perfekta mängden fukt för att balansera pH-värdet i hår och hårbotten. Be din frisör att rekommendera det bästa för just ditt hår.

Hur viktiga är redskapen när man ska forma håret?
– Väldigt viktiga! Om du inte använder rätt verktyg kommer du att kompromissa med kvaliteten på ditt hår och försvåra stylingen. Ett tips: om du har finare hår – använd en naturlig borste när du fönar håret för att behålla den naturliga volymen i håret. Är ditt hår grövre – använd en keramisk borste som värms upp när du blåser håret, vilket hjälper dig skapa ett jämnare resultat.

marchesa-hff_bsbt_fw16_015

Så skapar du lockar som håller

– När det kommer till att hantera ett lockigt hår är det viktigt att komma ihåg att det finns många olika typer av lockar. Vissa lockar är mer naturligt lösa, vågiga eller har en större spiral. Andra texturer är fastare och ofta torrare. För att kunna forma lockarna är det första steget att identifiera vilken typ du har så att du kan hitta den perfekta produkten för att återfukta just dina lockar.

★ Om du har lösare lockar ska du använda produkter med mer fibrer i för att de ska hålla. Jag föreslår geler och texturprodukter.

★ Har du mer definierade lockar ska du satsa på produkter som skapar studs i lockarna, som exempelvis Curl Defining Cream eller Curl Control Mousse.

★ Oavsett lockar är ett hårspray att rekommendera för att få lockarna att hålla längre under dagen.