PR-proffsets bästa skönhetstips inför nyår

Vi bad PR-proffset Emma Mattson att dela med sig av sina bästa skönhetstips inför årets största fest. Säg hej till sotiga ögon och lockar som håller!

clh_emma_mattson_05

Snart stundar årets fest, hur sminkar du dig helst en sådan speciell kväll?
– Jag gillar att sminka mig väldigt naturligt till vardags, sådär så att det knappt syns att man är sminkad, så när det är fest gillar jag att ta i lite. På nyår blir det en kattig eyeliner och sotade ögon med min favoritskugga från Make Up Store. Den är nästintill svart, skimrar åt blått och framhäver mina blå ögon. Det kan även vara kul att matcha med en blå mascara.

Bästa nyårsminnet?
– Oj, det finns många: högst upp i
en skyskrapa i Shanghai med utsikt över hela staden, på en strand i Thailand med fötterna i sanden under ett gigantiskt fyrverkeri, eller den gången i Paris med burleskshower och sniglar till middag.

clh_emma_mattson_04

 

clh_emma_mattson_02

Du har fantastiskt hårsvall, hur stylar du det till fest?
– Åh tack! Till fest brukar jag se till att jag tar i några silikondroppar eller hårolja efter att jag tvättat det, då hänger lockarna ihop bättre och frizzar sig inte. Precis innan festen så sprayar jag lockarna, inte så mycket för volymens skull utan mest för att de ska hålla formen hela kvällen och inte se ut som svinto efter dansgolvet.

Vad för outfit satsar du på?
– Just nu är jag väldigt sugen på glitter när det är fest, och nyår är ju en bra kväll för glitter! Jag brukar inte bestämma mig förrän samma dag som festen, men jag gissar att det blir någonting som glittrar i år.

Text Jonna Dagliden
Foto Christopher Hunt
Styling Jennifer Winston