Layered lanserar möbelkollektion

När Layered för två år sedan lanserade sina moderiktiga mattor så var succén ett faktum. Nu tar de nästa steg och släpper i dag sin allra första möbelkollektion. Plaza Kvinna fick ett snack med grundaren och designern Malin Glemme.

Berätta om den nya möbelkollektionen? Hur föddes idén till att börja designa möbler?
– Jag skapade Layered med visionen att erbjuda något som jag insåg saknades på marknaden: kvalitetsmattor med modern design till rimliga priser. Möbelkollektionen föddes ur samma grundidé. Kollektionen består av soffor, fotpallar, fåtöljer, sittpuffar och en dagbädd. Färgskalan går från djupt mättade toner av grafitgrått, midnattsblått till pudrig rosa och smaragdgrönt med detaljer som mörkt trä och mässing.

Layered_0106

Du har en bakgrund inom mode – på vilket sätt tycker du att det speglas i din design?
– Efter åren i modebranschen så har det blivit naturlig del för mig att influeras av modevärlden i alla kollektioner. Jag försöker tänka utanför ramarna när de kommer till inredning och bortse från hur ett ”vanligt” möbelföretag jobbar. Främst jobbar vi mycket med vårt visuella uttryck i alla kollektioner och presenterar alla kollektioner med nytänkande och annorlunda koncept.

Layered_0118

Vad är det allra viktigaste man bör tänka på när man inreder sitt hem?
– Kontraster! Jag älskar att blanda högt och lågt. Ibland blandar jag in udda eller nästintill ”fula” element i inredningen för att addera en kontrast. Jag älskar den internationella eklektiska looken med mycket textilier, hellånga tjocka fodrade gardiner, uttrycksfulla mattor och färgade mörka väggar blandat med spännande modern konst.

Var hittar du din inspiration?
– Jag inspireras mycket av olika typer av konstformer – mode, modern konst, fotografi, arkitektur. Jag tycker också att Pinterest är en grym inspirationskälla där jag kan sitta i timmar och dagdrömma.

Det är mycket färg i kollektionen. Tycker du att vi svenskar borde bli bättre på att använda mer färg och mönster i våra hem?
– Absolut! Jag inspireras mycket av internationella influenser som hur man inreder i t.ex. Australien och Spanien. Överlag vågar man ta ut svängarna mer och har mer färg och mönster där.  Spanska International Digest och australienska Vogue Living är mycket bra inspirationsmaterial för den här looken. Layered_0183 denna

DENNAFörst mattor, sedan möbler. Vad kan vi förvänta oss av er framöver?
– Det är jätteviktigt för Layered att hela tiden utvecklas. Vi kommer t.ex. öppna en stor butik på NK i vår vilket vi tycker är jätteroligt! Snart lanserar vi även en kollektion med ett hållbart fokus och vi kommer fortsätta att fokusera på att hitta nya innovativa sätt att erbjuda design- som är estetiskt tilltalande till bra priser. Detta året kommer vi även satsa mycket på att nå ut över hela världen med vår design!