PR-världens powerduo

systrarna hoss Ålder: 32 och 26 år. Bor: Stockholm Gör: Driver PR-byrån Hoss Agency och är aktuella med två kollektioner för NAKD. Aktuella: Med en rad hemliga evenemang och kampanjer planerade för det kommande året.

De är drömteamet som tagit eventbranschen med storm och ständigt växlar upp. Hoss Agency har signat varumärken som Won Hundred, Color WOW, Buffalo, Núnoo och planerna är stora för 20-talet. Roshi och Sharareh Hoss sätter power i ordet powersystrar. Tillsammans bygger de framtidens PR-byrå.


Det känns som att ni kan göra allt! När tar ni över världen?
Roshi: Oj, tack snälla! Men ja, vi är på god väg. Vi håller på att sätta en tydlig strategi för att expandera internationellt. Vi har analyserat andra marknader och har genom starka kontakter och bra research sett var vi kan behövas. Inte där det kanske är ”coolast” att vara, utan där vi vet att vi har en bra chans att lyckas med det vi gör.
Sharareh: Drömmen är givetvis att ha kontor i både L.A. och New York, men vi tänker smart och strategiskt för att inte bygga ett luftslott som ser bra ut på Instagram, men som kommer att falla lika snabbt som det har vuxit.

Vad är framgångsreceptet?
Sharareh: Vi försöker alltid ligga i framkant, inte följa andra utan skapa egna trender. Vi vill att branschen följer oss och vi är extremt orädda. Det finns inget stopp på Hoss Agency som idag drivs av oss och sju starka, smarta och kreativa kvinnor.

Ni arbetar med några av Sveriges största namn. Vad är det häftigaste ni har gjort hittills?
Roshi: Själva resan, att titta tillbaka på allt vi har åstadkommit på endast tre år. Givetvis är det mindblowing att ha haft så stora kunder på så kort tid, men att vakna upp idag och vara rik i kunskap, veta exakt vad vi håller på med och känna noll rädsla inför de stora jättarna – det är power och riktigt jäkla häftigt.

Vad är drömmen?
Roshi: Att inspirera andra kvinnor, som precis som oss har en dröm, men som aldrig riktigt har vågat. Det gäller både kvinnor som kommer till detta land utan några förutsättningar, men också kvinnor som har vuxit upp i Sverige med rädsla att inte våga ta för sig. Vi vet att det kan kännas hopplöst när man inte har vad andra har och det är så enkelt att tänka ”hur kan jag fixa det?” Drömmen är att visa att de faktiskt kan det. Om vi kan, så kan de.

Ni är inte bara partners, utan också systrar. Har ni alltid velat jobba ihop?
Roshi: Ja, faktiskt, men planen såg annorlunda ut. Jag skulle bli sångerska och Sharareh skulle bli min manager och vi skulle turnera runt jorden ihop… ha ha.
Sharareh: Det är helt fantastiskt, vi är faktiskt inte bara systrar, vi är också bästa vänner och går så bra ihop. Vi är väldigt olika, men har samma grundvärderingar och därför kompletterar vi varandra väldigt bra.

Vad är bäst med varandra?
Sharareh: Det bästa med Roshi att hon alltid ser möjligheter i allt. Ingenting är omöjligt för henne – hon bara kör. Hon är en riktig boss lady som kan ta över och äga vilken situation som helst. Hon kan gå in i ett rum fullt med kostymnissar och få dem att lyssna och om någon försöker trycka ner henne så sätter hon dem på plats på det absolut charmigaste sättet. Roshi måste upplevas – hon är power för mig.
Roshi: Sharareh är otroligt smart, trygg och lugn. Hon får vem som helst att vilja vara i hennes sfär. Det är en styrka som jag beundrar och något som får många kunder att känna trygghet. Hon är limmet som håller ihop allt och det finns ingen som jag kan tänka mig skulle kunna vara en bättre VD för Hoss Agency. Allt hon säger har tyngd och jag hade aldrig klarat det här utan henne.

Systerskapet, inte bara med varandra utan också med andra kvinnor, hur viktigt har det varit för er?
Sharareh: Det har varit otroligt viktigt. Vi är fyra systrar och har alltid lärt oss att hjälpa och höja varandra så att vi skiner starkare tillsammans. Det har vi tagit med oss i vår byrå och hur vi jobbar. Vår största förebild är vår mamma. Hon kom till Sverige ensam med mig och min storasyster, utan att kunna språket och utan att känna någon. Hon sålde av allt i Iran och åkte hit för att ge oss en bättre framtid. Hon och vår pappa offrade mycket av sin ungdom för att ge oss ett bättre liv här i Sverige. De var aldrig rädda för att misslyckas och gav aldrig upp trots motgångar. Det har vi lärt oss av dem!

Om ni ska spå i framtiden – vad händer under nya 20-talet?
Roshi: Vi kommer att dubbla i omsättning och kunder, ta över en ny marknad, expandera och anställa fler med spetskompetens. Och vi kommer definitivt hamna på omslaget av Plaza Kvinna, haha!

Av Joanna Górecka