Förförisk lyx

Den här säsongen bjuder på många utmärkande dofter och självklart har vi handplockat våra favoriter. Låt dig inspireras av några av årets starkaste dofter som sättet tonen för ett lovande 2020!

SLOW DANCE
Hur doftar kärlek? Det vet Byredo! Vaggas in av toppnoter från opopanax som övergår i ett hjärta av geranium, labdanum och viol och avrundas i en bas av patchouli och vanilj. En kryddig och spännande doft som representerar de första känslorna av kärlek.
Slow Dance, 1 850 kr/100 ml EdP, Byredo.

HATTAÏ
En eldig doft med mycket personlighet. Här möts vi av toppnoter från kardemumma och rosépeppar, hjärtnoter av kanel och kakao och basnoter från röda bär och enträ. En parfym för dig som vill göra avtryck. Hattaï, 495 kr/50 ml EdP, Le Covent.

LIBRE
Som namnet antyder så har frihet stått som ledord i YSL:s senaste doft Libre. Bland doftnoterna hittar vi sensuell apelsinblom, sval lavendel, sprudlande neroli, saftig mandarin, mjuk vanilj och fyllig amber – tillsammans skapar de en harmonisk och kaxig doft som inte går någon obemärkt förbi. Vi anar en ny parfymklassiker! Libre, 915 kr/50 ml EdP, YSL.

PATCHOULI D’ANGKOR
En mystiskt rökig och samtidigt feminin doft som utvecklas elegant på huden. Bland toppnoterna hittar vi jasmin och päron, i hjärtat patchouli och svartpeppar och i basen guajakträ och vit mysk. Njutningsfyllda
droppar som omsluts av en vacker flaska! Patchouli d’Angkor, 1 920 kr/125 ml EdP, Boucheron.

Av Susanne Barnekow Fotograf Christoffer Dalkarls
Stylist Kajsa Svensson Stylistassistent Elina Seppänen
Tack till Slöjd-detaljer