Julklappstips: Pandornas dal

Pandornas Dal. En barn- och ungdomsbok som även bör läsas av vuxna. I boken får vi följa en grupp pandors kamp för överlevnad. Boken är superfin och rikt illustrerad med härliga fotocollage.

Eric Ericson är författare och designer. Tidigare har han bl.a. skrivit Brev till Samhället och designat Prins Carl Philips eldskydd för Svenskt Tenn. Nu har han precis skrivit denna nya barn- och ungdomsbok tillsammans med sin fru Susanna Wallstén.

I sin handling tar boken upp många aktuella ämnen som miljöförstöring, hållbarhet och global gemenskap. Stora frågor som kan vara svåra att prata med sina barn om, men som här tas upp på ett begripligt sätt. Vilket kanske kan så ett frö av intresse för den typen av frågor hos den yngre läsaren. Pandornas Dal är alltså en ungdomsbok som med avsikt att i spänningsromanens form diskutera vår tids svåra frågor och utbilda unga i dessa frågors komplexitet.

Men vad kämpar de för, de här pandorna i FDP? Mycket enkelt. De kämpar för att få bli lämnade i fred, för att få leva i ett eget land med pandokratiskt styre. Kort sagt: de strävar efter ett jämlikt och hållbart samhälle – allt vad vi människor misslyckats med.

Boken handlar om den hemliga internationella organisation FDP, vars medlemmar tillhör några av världens mest jagade individer. FDP kämpar mot diskriminering, för pandokrati och en egen stat. En av gruppens skickligaste agenter Albert Nader är beredd att göra allt för att FDP ska nå sina mål. Han reser världen runt för sakens skull, men fiender finns överallt. Kommer FDP att lyckas, trots österrikiska jägmästare, utsvultna hundar och blodtörstiga babenbergare?

En spännande bok för unga som äldre om en liten grupp pandors kamp för överlevnad. En lärorik och spännande bok som med andra ord är perfekt att ge bort i julklapp till någon man tycker om.

Klicka hem ditt ex här.här!